Εκλογές 2023: Ποια είναι τα βαριά ονόματα που μένουν εκτός Βουλής - Τεράστιες οι εκπλήξεις

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα από τις κάλπες των εκλογών, που έφεραν μεγάλες εκπλήξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Ηχηρά και προβεβλημένα ονόματα της πολιτικής σκηνής θα μείνουν εκτός Βουλής, σύμφωνα με την ετυμηγορία της κάλπης.

Στην Α’ Αθηνών εκτός μένουν οι Νίκος Φίλης και Χριστόφορος Βερναρδάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κωνσταντίνα Κούνεβα από το ΚΚΕ και ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ.

Πανωλεθρία υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών, καθώς εκτός φαίνεται πως μένουν εκτός οι Σκουρλέτης, Αθανασίου, Μπαλάφας, Αυλωνίτου και Καββαδία, ενώ από το ΠΑΣΟΚ εκτός μένει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Κουρουμπλής

Στον Β2 Δυτικό Τομέα εκτός μένουν οι Βίτσας και Κουρουμπλής από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Καρχιμάκης απο το ΠΑΣΟΚ. Στον Β3 Νότιο Τομέα ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Γρηγόρης Ψαριανός μένουν εκτός από τη ΝΔ και ο Στέφανος Τζουμάκας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στον Νότιο Τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 4 βουλευτές αντί 5 που είχε στην προηγούμενη Βουλή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα στο 82% της καταμέτρησης μένει εκτός ο Γιάννης Μουζάλας όπως και οι Γιάννης Μπαλάφας, Γιάννης Μαντζουράνης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Στέφανος Τζουμάκας και Μιθριδάτης.

Στην Α’ Πειραιά οι βουλευτές Νίκος Μανωλάκος και Νόνη Δούνια μένουν εκτός και την θέση τους παίρνουν οι Δόμνα Μιχαηλίδου και Νίκος Βλαχάκος. Μόλις μια έδρα παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και αν την κρατήσει ο Αλέξης Τσίπρας θα μείνει εκτός ο κ. Θοδωρής Δρίτσας.

Τραγάκης

Η ΝΔ αυξάνει σε 3 τις έδρες της στην Β’ Πειραιά αλλά μένει εκτός Βουλής ο παλαιότερος βουλευτής της Γιάννης Τραγάκης. Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτη σε σταυρούς αναδείχθηκε η Νίνα Κασιμάτη με σημαντική διαφορά από τον δεύτερο Γιάννη Ραγκούση ενώ ο Τρύφων Αλεξιάδης που αναδείχθηκε τρίτος μένει εκτός βουλής.

Στην Ανατολική Αττική ο Ευάγγελος Αντώναρος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Αιτωλοακαρνανία εκτός μένει μέχρι τώρα ο Σπήλιος Λιβανός (ΝΔ) και οι Γιώργος Βαρεμένος και Νίκος Μωραΐτης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπαλαούρας

Στη Ζάκυνθο μένουν εκτός ο Στάυρος Κοντονής από τον ΠΑΣΟΚ και ο Μάκης Μπαλαούρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη Μαγνησία η Μαρίνα Χρυσοβελώνη του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Ρέθυμνο ο Βασίλης Σκουντής από το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Ξανθός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη Φθιώτιδα εκτός μένει ο Γιάννης Οικονόμου από τη ΝΔ και στα Χανιά μένει εκτός ο Γιάννης Σταθάκης.

Πηγή: Parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News