Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Αίρεται η ασυλία Σπυράκη και Γεωργούλη

Στην άρση ασυλίας του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη και της ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Σπυράκη προχώρησε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αίρεται η ασυλία για τους ευρωβουλευτές Αλέξη Γεωργούλη και Μαρία Σπυράκη, αφού εγκρίθηκαν από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι σχετικές συστάσεις από την Eπιτροπή Nομικών Yποθέσεων, οι οποίες και υπερψηφίστηκαν.

Τα αδικήματα

Η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη γίνεται με αφορμή την υπόθεση καταγγελίας για κακοποίηση και βιασμό. Σε δήλωσή της, η συνήγορος του κ. Γεωργούλη, Σταματία Μαλλά, είχε αναφέρει ότι ο ίδιος είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές του Βελγίου να εμφανισθεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του.

Η κυρία Σπυράκη ελέγχεται για δύο περιπτώσεις:

– Για κοινοβουλευτικό συνεργάτη της που δεν ήταν παρών στον τόπο εργασίας του στις Βρυξέλλες, ώστε να ασκήσει τα καθήκοντά του, από τον Νοέμβριο του 2016 έως και τον Φεβρουάριο του 2020

– Είσπραξη αποζημιώσεων για αποστολές που δεν πραγματοποιήθηκαν από δύο συνεργάτες της κας Σπυράκη μεταξύ Νοεμβρίου 2014 – Φεβρουαρίου 2020 για τον πρώτο, και Ιουλίου 2014 – Φεβρουαρίου για το δεύτερο.

Η ευρωβουλευτής έχει εξοφλήσει στη Βουλή όλα τα αχρεωστήτως καταβληθέντα μέχρι σήμερα ποσά. Ωστόσο, δεν αποκλείεται πιθανή ποινική ευθύνη. «Δεν “κρύφτηκα” πίσω από την ασυλία μου. Αντίθετα, με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών υποθέσεων (JURI) ζήτησα την άρση της ασυλίας μου και την επίσπευση της διαδικασίας. Ουδέποτε κατηγορήθηκα για λήψη αμοιβών συνεργατών μου ή παράνομη εκταμίευση κονδυλίων του προϋπολογισμού. Δεν έχω καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη Δικαιοσύνη», αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η κα Σπυράκη.

πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News