Ναυάγιο στην Πύλο: Τουλάχιστον 79 νεκροί – Ο λόγος που βυθίστηκε το πλοίο, γυναίκες και παιδιά ήταν στο αμπάρι!

Οι άνθρωποι που έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής είναι 104, με τον ακριβή αριθμό των αγνοούμενων να παραμένει άγνωστος.

Τουλάχιστον 79 είναι οι νεκροί από το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, ενώ 104 άνθρωποι έχουν διασωθεί. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί φόβο είναι ο αριθμός των αγνοούμενων που εκτιμάται ότι είναι τεράστιος.

Στο αλιευτικό σκάφος, που ανατράπηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, φαίνεται ότι επέβαιναν τουλάχιστον 500 άτομα, ενώ σύμφωνα με τo Alarm Phone επέβαιναν 750 μετανάστες και πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, κατά τον εντοπισμό τους κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο).

Το σκάφος είχε αναχωρήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης και βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα, στα ανοιχτά της Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και τη νύχτα

«Συνεχίζουμε να επιχειρούμε ανοιχτά της Πύλου και θα το κάνουμε και τη νύχτα, με τη συνδρομή του C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Νικόλαος Αλεξίου, Πλωτάρχης και εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος.

«Το εξωτερικό τμήμα του πλοίου ήταν γεμάτο με κόσμο, το ίδιο εικάζουμε και για το εσωτερικό. Μιλάμε για αρκετούς ανθρώπους, χωρίς να μπορούμε να δώσουμε όμως ακριβή αριθμό. (…) Αυτό που αντίκρυσαν οι συνάδελφοί μου όταν πήγαν στο σημείο, αποδεικνύει ότι το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο, αφού οι άνθρωποι ήταν στοιβαγμένοι στο κατάστρωμα. Δεν μπορεί να δοθεί ακριβής αριθμός με ασφάλεια, αλλά σίγουρα το νούμερο είναι πολύ μεγάλο», τόνισε ο κ. Αλεξίου.

Οι διασωθέντες, με μαρτυρίες που συγκλονίζουν, αναφέρουν ότι γυναίκες και παιδιά ήταν στα αμπάρια του πλοίου.

Ο κ. Αλεξίου, επιβεβαίωσε ακόμη ότι το ναυάγιο σημειώθηκε σε ένα από τα βαθύτερα σημεία της Μεσογείου. «Προφανώς από κάποια μετατόπιση των ανθρώπων που ήταν μέσα στο πλοίο, αυτό βυθίστηκε», είπε χαρακτηριστικά, επιχειρώντας να εξηγήσει πώς έγινε το ναυάγιο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι κύριες εθνικότητες των μεταναστών και των προσφύγων είναι από Συρία, Πακιστάν και Αίγυπτο.

Είκοσι έξι άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας με ελαφρά τραύματα ή υποθερμία, είναι όλοι άνδρες, νέοι και μεσήλικες. Εβδομήντα οκτώ άτομα βρίσκονται σε χώρους του Λιμενικού και αύριο (15/6) θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας στην Μαλακάσα.

Πηγή: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News