Ρωσία: Εμπιστος σύμβουλος του Πούτιν προειδοποιεί για προληπτικό πυρηνικό χτύπημα

ΑΠΕ

Συνεργάτης του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, σοκάρει με δηλώσεις του, καθώς τονίζει ότι ίσως χρειαστεί να υπάρξει ένα προληπτικό πυρηνικό χτύπημα προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος της Ουκρανίας.

«Η Ρωσία πρέπει να καταστήσει την πυρηνική αποτροπή και πάλι πειστικό επιχείρημα, χαμηλώνοντας το όριο για τη χρήση πυρηνικών όπλων», αναφέρει σε άρθρο του ο Σεργέι Καραγκάνοφ εξέχων ακαδημαϊκός με έδρα τη Μόσχα, προεδρικός σύμβουλος για θέματα εξωτερικής πολιτικής με τον Γέλτσιν και τον Πούτιν, από τους πιο κοντινούς ανθρώπους τόσο στον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ όσο και στον Ρώσο πρόεδρο και επίτιμος πρόεδρος του προεδρείου του Ρωσικού Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής. 

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στις 13 Ιουνίου στο ρωσικό εβδομαδιαίο «Profile magazine», με τον τίτλο: «Η χρήση πυρηνικών όπλων μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα από μια παγκόσμια καταστροφή, και στην αγγλόφωνη Russia in Global Affairs, με τον τίτλο «Μια δύσκολη αλλά απαραίτητη απόφαση».

Η Ρωσία και η ηγεσία της φαίνεται να βρίσκονται μπροστά σε μια δύσκολη επιλογή. Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι μια σύγκρουση με τη Δύση δεν μπορεί να τελειώσει ακόμη και αν καταφέρουμε μια μερική ή ακόμα και μια συντριπτική νίκη στην Ουκρανία.

πηγή: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News