Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Πάνω από 20.000 άνθρωποι γέμισαν τη Ριζούπολη στη συναυλία του

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου γέμισε χθες το βράδυ ασφυκτικά το γήπεδο της Ριζούπολης. Αλλά αυτό αποτελεί είδηση μόνο για όσους δεν έχουν ποτέ ασχοληθεί με το πρόσωπο και την ιστορία του.

Οι συναυλίες του Θανάση (το κοινό τον αποκαλεί πάντα με το μικρό του όνομα) είναι κάτι σαν λαϊκή διονυσιακή γιορτή. Χιλιάδες κόσμου γεμίζουν θέατρα, γήπεδα και πλατείες για να συντονιστούν με την ενέργεια του. Και αυτό για να γίνει χρειάζεται περίπου δύο λεπτά. Μετά όλα παίρνουν το δρόμο τους…

Νέοι στην πλειοψηφία τους άνθρωποι κρέμονται από τα χείλη του και ανυπομονούν να συλλαβίσουν μαζί του όλο τον εσωτερικό τους κόσμο. Να τραγουδήσουν βιωματικές εμπειρίες που πιθανώς δεν έχουν ζήσει, αλλά οι οποίες μέσα από τους οικουμενικούς στίχους του Θανάση γίνονται δικές τους.

Μετά τα τέσσερα sold out το περσινό καλοκαίρι στο Κατράκειο, η χθεσινή συναυλία του Θανάση στην Ριζούπολη συγκέντρωσε πάνω από 20.000 κόσμο. Αλλά τα νούμερα δεν έχουν πια τόση σημασία…

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου μοιάζει ικανός να γεμίσει όποιο χώρο και αν επιλέξει για να τραγουδήσει. Το έκανε στην Ριζούπολη, το έκανε στην πλατεία Αριστοτέλους στη συναυλία για το νερό, θα το κάνει σε λίγες μέρες στην Ερέτρια στην Εύβοια.

Και όλα τα έχει καταφέρει χωρίς ποτέ να τα επιδιώξει. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου αναγνωρίζει ότι η φωνή του έχει αδυναμίες, και ότι ποτέ δεν έγινε καλός κιθαρίστας γιατί… βαριόταν την εξάσκηση. Έχει παραδεχτεί ότι δεν του αρέσει να δίνει συνεντεύξεις, να μιλάει για τον εαυτό του, για την οικογένειά του, για την επιμονή του να ζει στην επαρχία.

Πηγή: in.gr

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News