Φωτιά στη Ρόδο: Τα συγκλονιστικά στιγμιότυπα από τη μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού

Κραυγή αγωνίας των κατοίκων!

Ενώ μαίνεται η πυρκαγιά σε διάφορες εστίες στη Ρόδο και εκκενώνονται περιοχές και ξενοδοχεία στα νότια του νησιού, οι άνθρωποι απεγκλωβίζονται, είτε πρόκειται για τουρίστες σε ξενοδοχεία είτε για κατοίκους, οι οποίοι νιώθουν αψύ τον πόνο του αποχωρισμού με τις περιουσίες τους να στέκονται μετέωρες και ανήμπορες να αντιδράσουν απέναντι στην πύρινη λαίλαπα.

Η φωτιά έχει πλησιάσει κατοικίες στο Λάρδο -που φαίνεται ότι υπέστη ζημιές μίνι μάρκετ και σπίτι προς την παραλία- έχει εκκενωθεί πλήρως και τα ξενοδοχεία που έχουν εκκενωθεί στο Κιοτάρι, στα 100 μέτρα με βάση μαρτυρίες, ενώ τέσσερα πυροσβεστικά στέκουν ανάχωμα μπροστά σε ένα βενζινάδικο, για να γλιτώσουν την ολοσχερή καταστροφή. Οι άνεμοι πνέουν με ένταση αποτρεπτική, ενώ στη Ρόδο αντιμετωπίζουν πρόβλημα και με την ύδρευση. Όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, οι διακοπές ρεύματος συμβαίνουν κάθε ώρα, ενώ το Λιμενικό έχει μεταφέρει στο Γεννάδι πάνω από 2.000 ανθρώπους. Επιπλέον, έχουν καεί κεραίες που δυσκολεύουν την επικοινωνία μεταξύ πολιτών.

Οι άνεμοι είναι βορειοδυτικοί, αναμένονται καυτοί, φτάνουν τα 5 με 6 Μποφόρ, οι οποίοι πιθανολογούνται ως τις 23:00! Η έντασή τους, με βάση την εκτίμηση του Alpha, θα κυμανθεί ανάμεσα σε 3 και 4 Μποφόρ τη νύχτα, ενώ το πρωί της Κυριακής η ένταση θα αυξηθεί. Η θερμοκρασία αναμένεται να πιάσει τους 45 βαθμούς στο νησί. Η ατμόσφαιρα πρόκειται να είναι ξερή.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News