Επικαιρότητα: Τραγωδία στην Πάτρα - Δύο νεκροί και εγκλωβισμένοι μετά από την κατάρρευση γέφυρας

Τραγωδία στην Πάτρα μετά την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στη περιοχή Μποζαΐτικα. Τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Αγιος Ανδρέας και το Ρίο, ενώ ειδικά μηχανήματα και εκπαιδευμένοι σκύλοι επιχειρούν αυτή την ώρα στα συντρίμμια για να εντοπίσουν εγκλωβισμένους.

Στην επιχείρηση συνολικά συμμετέχουν δεκάδες πυροσβέστες, η 6η ΕΜΑΚ, ασθενοφόρα καθώς και μεγάλη δύναμη της Αστυνομία. Μιλώντας στο Mega  πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πάτρας, Αννα Μαστοράκου είπε πως μέσα από τα συντρίμμια «ακούγονται φωνές».

Όπως μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ όλα ξεκίνησαν όταν στο πλαίσιο ελεγχόμενης κατεδάφισης της γέφυρας αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι  της με αποτέλεσμα να πέσει στο δρόμο.

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής.

Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.

Ήδη με εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ στην εφημερία εκτός του νοσοκομείου Αγιος Ανδρέας μπαίνει και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου για τη μεταφορά τραυματιών.

Μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί 3 τραυματίες στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» που εφημερεύει και ένας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.

Ήδη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρεία παράκαμψη των Πατρών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και διενεργούνται εκτροπές στον κόμβο Εγλυκαδας. Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Διοδώρου στην Πάτρα.

Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη με τη συμμετοχή της υφυπουργού Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και του  Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου καθώς και του Δήμαρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Πηγή: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News