Ξιφασκία: Ουκρανή αθλήτρια αποκλείστηκε καθώς δεν έδωσε το χέρι της σε Ρωσίδα!

Η κίνηση της Ουκρανής χαιρετίστηκε από τον υπουργό αθλητισμού της Ουκρανίας

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας βρέθηκε στο επίκεντρο καθώς η Ουκρανή Όλγκα Χάρλαν θα αντιμετώπιζε την Ρωσίδα Άννα Σμιρνόβα. Η εμπόλεμη κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί ανάμεσα στις δύο χώρες έφερε τη συγκεκριμένη αναμέτρηση στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Η Ουκρανή Όλγκα Χάρλαν επικράτησε αλλά αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο λόγος; Όταν ολοκληρώθηκε ο αγώνας η Ουκρανή αθλήτρια όχι μόνο δεν έδωσε το χέρι στη Ρωσίδα αντίπαλό της αλλά προέταξε το ξίφος της προκειμένου να την εμποδίσει από το να την πλησιάσει. Οι κανονισμοί αναφέρουν πως μια αναμέτρηση δε θεωρείται ολοκληρωμένη εάν δεν δώσουν τα χέρια οι δύο αθλήτριες. Η Ρωσίδα περίμενε για σχεδόν μια ώρα (!) στο διάδρομο, η Ουκρανή αθλήτρια δεν εμφανίστηκε ποτέ αν και της δόθηκε χρονικό περιθώριο για μια χειραψία με την οποία θα τελείωναν όλα και οι κριτές αποφάσισαν να την αποκλείσουν.

Ο υπουργός αθλητισμού της Ουκρανίας, Βαντίμ Γκουτζέιτ συνεχάρη την Ουκρανή αθλήτρια λέγοντας: “Είμαι περήφανος για εσένα. Η κίνησή σου είναι παράδειγμα δύναμης, θέλησης και αγάπης για την Ουκρανία. Η νίκη για τη χώρα και για εσένα έρχεται σύντομα”.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News