ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Επιβεβαιώνει η Αστυνομία για Έλληνες συμμάχους στη δολοφονική επίθεση Κροατών στη Νέα Φιλαδέλφεια

περιπολικό αστυνομία
eurokinissi

Η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαιώνει ότι υπήρχαν και Έλληνες συνεργοί με τους Κροάτες χούλιγκαν που δολοφόνησαν 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ αλλά δεν εξηγεί πως διέσχισαν τη μισή χώρα ανενόχλητοι…

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία για την απίστευτη δολοφονική επίθεση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που είχε ως θλιβερό απολογισμό τον θάνατο ενός 29χρονου φίλου της ΑΕΚ και τον τραυματισμό άλλων οκτώ.

Μάλιστα στην ανακοίνωση επιβεβαιώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι οι Κροάτες είχαν και Έλληνες οπαδούς-συνεργούς στην επίθεση όπως καταγγέλλουν εδώ και ώρες μέσω social media οπαδοί της ΑΕΚ, δίχως πάντως να κατονομάζεται η οπαδική ταυτότητα των Ελλήνων.

Ωστόσο και στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία νύξη για το πως διέσχισαν τη χώρα οδικώς ανενόχλητοι οι χούλιγκαν και έφτασαν στην… καρδιά της Αθήνας για να δολοφονήσουν ένα νέο παιδί και να δημιουργήσουν τέτοιας έντασης επεισόδια.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News