ΕΛ.ΑΣ: Εξοπλισμένοι με μαχαίρια κατέβαιναν στον Πειραιά οι Ρουμάνοι χούλιγκανς

Πλήρως εξοπλισμένοι κατέβαιναν στον Πειραιά οι επτά Ρουμάνοι χούλιγκανς που ακινητοποίησε η ΕΛ.ΑΣ στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Υπό κράτηση από την Ελληνική Αστυνομία τέθηκαν οι 7 Ρουμάνοι χούλιγκανς που προσπάθησαν να εισέλθουν στη χώρα από τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, αφού παραβίασαν τον νόμο περί όπλων.

Οι Ρουμάνοι χούλιγκανς είναι οπαδοί της Πετρολούλ Προέστι, αδελφοποιημένου συλλόγου με την βελγική Γκενκ και ερχόντουσαν στην Ελλάδα με προορισμό τον Πειραιά όπου στις 22:00 το βράδυ θα διεξαχθεί ο αγώνας Ολυμπιακός-Γκενκ για τον 3ο προκριμματικό γύρο του Europa League.

Έπειτα και από τον σχετικό αστυνομικό έλεγχο στο βαν όπου επέβαιναν, εντοπίστηκε το «οπλοστάσιο» των χούλιγκανς τον οποίο θα χρησιμοποιούσαν προφανώς για την πρόκληση επεισοδίων. Συγκεκριμένα είχαν στη κατοχή τους δύο μαχαίρια, ένα πολυεργαλείο, 23 σπρέι βαφής, μία μάσκα τύπου full face, εξοπλισμό πυγμαχίας (περικάρπια, μασελάκι) και φανέλα, κασκόλ και άλλα αντικείμενα που έφεραν τα διακριτικά του συλλόγου τους.

Τα αντικείμενα κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Σερρών που προχώρησαν και στη σύλληψη. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News