Πρωθυπουργός Κροατίας: «Είμαστε αντίθετοι στη βία των οπαδών - Υπουργοί θα επισκεφτούν τους Κροάτες συλληφθέντες»

Ο Πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, συναντήθηκε στην Αθήνα με τον ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη και αποκάλυψε ότι οι Υπουργοί του θα επισκεφτούν τους Κροάτες συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που προκάλεσαν το θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε στην Αθήνα με τους ομολόγους του, των Δυτικών Βαλκανίων και ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Κροάτης, Αντρέι Πλένκοβιτς. Όπως είναι φυσικό αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη από την πρώτη μέρα, όπου καταδικάσαμε τη βία και τον χουλιγκανισμό. Λυπούμαστε για τον θάνατο ενός Έλληνα πολίτη. Είμαστε αντίθετοι στη βία των οπαδών. Όλα αυτά έβλαψαν και τη φήμη της Κροατίας στην Ελλάδα, είναι κάτι που πρέπει να το γνωρίζουμε. Ταυτόχρονα, έχουμε εκφράσει ενδιαφέρον για την τρέχουσα κατάστασή για όλους τους Κροάτες πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Στην Ελλάδα ταξίδεψαν μαζί με τον Κροάτη πρωθυπουργό ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιβάν Μαλένιτσα και ο υπουργός Εξωτερικών Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν, οι οποίοι επανειλημμένα τόνισαν ότι βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους Έλληνες συναδέλφους τους. Οι υπουργοί θα επισκεφθούν Κροάτες συλληφθέντες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News