Φωτιά στην Άνδρο: Ολονύχτια μάχη για να περιοριστεί - Eνισχύθηκαν οι δυνάμεις κατάσβεσης (Βίντεο)

Η μάχη συνεχίζεται, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς στην Άνδρο είναι τέσσερα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να συνεχιστεί η μάχη των δυνάμεων κατάσβεσης με τα πύρινα μέτωπα στην Άνδρο.

Η μάχη αυτή συνεχίζεται, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς στην Άνδρο είναι τέσσερα, εκ των οποίων τα τρία καίνε στο Βιτάλι, όπου η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Η φωτιά περιορίστηκε μόνο σε υλικές ζημιές. Ευτυχώς, δεν είχαμε απώλεια ανθρώπινης ζωής…”, δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Λοτσάρης, στο OPEN. “Αναμένουμε να επιχειρήσουν τα εναέρια και να μπορέσουμε να μαζέψουμε το μέτωπο”, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή και έτσι έχει αρχίσει ο κόσμος να επιστρέφει στα σπίτια του στα χωριά που εκκενώθηκαν.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο νησί ενισχύθηκαν και με 16 πυροσβέστες με 4 οχήματα της ΠΕΠΥΔ Κρήτης, 10 πυροσβέστες από την 1η Ε.ΜΟΔ.Ε., 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα από Γαλλία, και 10 εθελοντές με 3 οχήματα των Εθελοντικών Ομάδων, Βύρωνα, Κρυονερίου και Εκάλης Αττικής που έφτασαν ακτοπλοϊκώς από τη Ραφήνα το απόγευμα του Σαββάτου. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πιθανότατα οι δύο φωτιές, ναξέσπασαν από κεραυνούς. Νωρίτερα το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 14:32 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα του 112, το οποίο αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Γίδες απομακρυνθείτε προς Λιμάνι Γαυρίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας!!! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Enandro.gr νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου στην τοποθεσία «Αγία Μαρίνα» κοντά στο μέτωπο που είχε ξεσπάσει στο Βιτάλι η φωτιά εγκλώβισε την υδροφόρα του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου και ο οδηγός αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει μέσα από τις φλόγες που είχαν κυκλώσει το σημείο. Αποτέλεσμα ήταν η υδροφόρα να καεί. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για την εκδήλωση πυρκαγιάς από τις τις 10 το πρωί. Το νησί βρέθηκε στο επίκεντρο της «ξηρής καταιγίδας», με την περιοχή να πλήττεται από πάρα πολλούς κεραυνούς τις τελευταίες ώρες.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News