Blue Horizon: Ποιος είναι ο 36χρονος που πνίγηκε – Θλίψη και οργή για τον χαμό του βιοπαλαιστή από τον Άγιο Νικόλαο

Ο αδερφός του 36χρονου Αντώνη δηλώνει ότι αποκλείεται να μην είχε εισιτήριο.

Συγκλονισμένη είναι η χώρα από τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Κ. που πνίγηκε το βράδυ της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου στον Πειραιά, ενώ επιχειρούσε να ανέβει στο Blue Horizon που ξεκινούσε για το Ηράκλειο, απωθήθηκε δύο φορές από μέλη του πληρώματος και στη συνέχεια έπεσε στη θάλασσα, χάνοντας με τραγικό τρόπο τη ζωή του.

Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται τα τέσσερα μέλη του πληρώματος που συνελήφθησαν χθες μετά την επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι και έπειτα από τη σχετική εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα.

Αγαπητός στον Άγιο Νικόλαο

Σύμφωνα με το creta24.gr, ο 36χρονος Αντώνης Κ. ήταν ένας από τους πλέον αγαπητούς ανθρώπους στον Άγιο Νικόλαο, ενώ όλοι τον γνώριζαν με το μικρό του όνομα («το Αντωνιώ», όπως αναφέρει το cretalive.gr). Προερχόταν από μια πολυμελή οικογένεια και έκανε όποια δουλειά μπορούσε. Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν σε ένα οπωροπωλείο.

Ζούσε μαζί με έναν εκ των αδερφών του, ο οποίος ενημερώθηκε για τον τραγικό θάνατο του Αντώνη νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Ο άνδρας δεν άντεξε στο άκουσμα της τραγικής είδησης και λύγισε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Σπαρακτικά είναι τα λόγια έτερου αδερφού του 36χρονου, ο οποίος μίλησε στο ίδιο τοπικό σάιτ για το πως ενημερώθηκε για το τραγικό περιστατικό.

«Τον αγαπούσε όλος ο κόσμος, όλος ο Άγιος Νικόλαος κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Ρωτήστε όποιον θέλετε για τον αδερφό μου», δήλωσε ο αδερφός του αδικοχαμένου Αντώνη , Νίκος Κ.

«Ο αδερφός μου ήταν ένα παιδί που βοηθούσε τους πάντες. Δεν είχε σταθερή δουλειά, δεν είχε μάθει κάποια τέχνη, δεν είχε σπουδάσει, αλλά αγαπούσε τους πάντες και τους βοηθούσε», πρόσθεσε.

Ταξίδι για να δει φίλους

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αδερφός του είχε πάει ταξίδι για να δει φίλους του στην Αθήνα. «Ταξίδευε συχνά στην Αθήνα για να δει τους φίλους του. Αποκλείεται να μην είχε εισιτήριο. Πάντα πριν ξεκινήσει από την Κρήτη, είχε κόψει και το εισιτήριο της επιστροφής. Οι λιμενικοί μου είπαν ότι είχε λίγα ψιλά πάνω του, είχε αγοράσει εισιτήριο, πιστεύω».

Ο ίδιος ενημερώθηκε στις 03:00 τα ξημερώματα για το απίστευτο περιστατικό από έναν λιμενικό στον Άγιο Νικόλαο. «Δεν ξέρουμε κάτι άλλο περιμένουμε κι εμείς ενημέρωση», είπε ο αδερφός του θύματος.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, που επικαλείται πηγές από το Λιμενικό Σώμα, ο 36χρονος, είχε πληρώσει εισιτήριο το οποίο μάλιστα βρίσκεται στα χέρια των λιμενικών αρχών στο πλαίσιο της προανάκρισης. Τις ίδιες πληροφορίες μεταφέρει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το ekriti.gr σημειώνει ακόμη ότι ο 36χρονος Αντώνης είχε χάσει πρόσφατα τη μητέρα του.

«Βιοπαλαιστής»

Μιλώντας στο Open, ο δήμαρχος του Αγίου Νικολάου σημείωσε ότι η οικογένεια του άνδρα ήταν από τις εξυπηρετούμενες του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου, ενώ τόνισε ότι ο 36χρονος είχε εργαστεί και ως εργάτης καθαριότητας στον Δήμο. Και ο ίδιος έκανε λόγο για έναν βιοπαλαιστή.

«Το καταλαβαίνεις ότι είναι ένα παιδί που έχει ιδιαιτερότητες», είπε, επίσης, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, υπογραμμίζοντας ότι η τοπική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από τον θάνατο του συμπολίτη τους.

«Μην τολμήσετε να τον στοχοποιήσετε»

Για δολοφονία του Αντώνη Κ. κάνει λόγο ο ακτιβιστής του αναπηρικού κινήματος και σκηνοθέτης Αντώνης Ρέλλας, ενώ αναφέρει, σε ανάρτησή του: «Ο 36χρονος δολοφονημένος από το πλήρωμα του Blue Horizon ήταν ανάπηρος.

ΜΗΝ τολμήσετε να στοχοποιήσετε τη νοητική βλάβη του Αντώνη ως αιτία του θανάτου του.

Αν το πρωτοφανές περιστατικό στα ναυτικά χρονικά της χώρας μας έχει μισαναπηρικά κίνητρα θα το μάθουμε.

Είμαι γεμάτος οργή και αγανάκτηση».

Πηγή: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News