Σεισμός στο Μαρόκο: Τουλάχιστον 632 οι νεκροί - Μεγαλώνει η λίστα

Μεγαλώνει συνεχώς η μαύρη λίστα των θυμάτων από τον φονικό σεισμό στο Μαρόκο.

Τουλάχιστον 632 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Μαρόκο τη νύχτα της Παρασκευής, ενώ άλλοι 329 τραυματίστηκαν, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών. Μεταξύ των τραυματιών 51 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, επεσήμανε το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι από τον σεισμό κατέρρευσαν πολλά κτίρια, κυρίως στις επαρχίες και τους δήμους Χαούζ, Μαρακές, Ουαρζαζάτ, Αζιλάλ, Σισαούα και Ταρούντάντ.

Συγκεκριμένα, ο φονικός σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 (τοπική ώρα, 01:00 ώρα Ελλάδος) είχε μέγεθος 7 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (ΝΙG) του Μαρόκου. Το επίκεντρο βρισκόταν στην περιοχή Ighil του High Atlas, περίπου 70 χιλιόμετρα (40 μίλια) νοτιοδυτικά του Μαρακές.

Η σεισμική δόνηση δε έγινε αισθητή μέχρι την Πορτογαλία και την Αλγερία, σύμφωνα με το Πορτογαλικό Ινστιτούτο Θάλασσας και Ατμόσφαιρας και την υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας της Αλγερίας, η οποία επιβλέπει την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Σε ποιες πόλεις έγινε αισθητός ο σεισμός

Σύμφωνα με στιγμιότυπα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο εγκέλαδος προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε πολλές πόλεις. Στην πόλη της επαρχίας Αλ Χάουζ, μία οικογένεια βρίσκεται εγκλωβισμένη στα συντρίμμια, αφού κατέρρευσε το σπίτι της.

Στο Μαρακές, ορισμένα σπίτια στην πυκνοκατοικημένη παλιά πόλη είχαν καταρρεύσει και οι άνθρωποι εργάζονταν με τα χέρια για να απομακρύνουν τα συντρίμμια ενώ περίμεναν βαρύ εξοπλισμό.

Πέρα από το Μαρακές, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στο Ραμπάτ, την Καζαμπλάνκα, την Αγκαντίρ και την Εσαουίρα, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους. Πολλοί άνθρωποι στις πόλεις αυτές βγήκαν στους δρόμους, ανησυχώντας για το ενδεχόμενο να καταρρεύσουν τα σπίτια τους.

Πηγή: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News