Μαθητικές Εφημερίδες: «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των Μαθητών»

Στο σύνολό τους 33 είναι οι Μαθητικές Εφημερίδες που έχουν μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει ως ένθετα με «Το Βήμα της Κυριακής».

«Το Βήμα», μια από τις ιστορικότερες και επιδραστικότερες εφημερίδες στην Ελλάδα, ξεκίνησε έναν πρωτοποριακό θεσμό: Την έκδοση Μαθητικών Εφημερίδων. Η ιστορική εφημερίδα άνοιξε τις σελίδες της στα σχολεία της χώρας επιλέγοντας ένα Γυμνάσιο ή Λύκειο από διαφορετική πόλη κάθε μήνα για να δώσει φωνή στους μαθητές και τις μαθήτριες με το να δημιουργήσουν την δική τους εφημερίδα.

Μέχρι στιγμής 33 Μαθητικές Εφημερίδες έχουν κυκλοφορήσει ως ένθετα με «Το Βήμα της
Κυριακής» οι οποίες είναι διαθέσιμες και σε ηλεκτρονική μορφή στην ομώνυμη ενότητα του ψηφιακού «Βήματος» https://www.tovima.gr/mathitikes-efimerides/.

Στις 3 Ιουλίου 2023 σε ειδική τελετή στο πλαίσιο των βραβείων «Education Leaders Awards» απονεμήθηκε Τιμητικό Βραβείο στον θεσμό που έδωσε φωνή σε εκατοντάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα. Η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, εξήρε τη σημασία και την προσφορά των Μαθητικών Εφημερίδων στο σύνολο της εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Τα εξώφυλλα των Μαθητικών Εφημερίδων, πραγματικά έργα τέχνης που έχουν φιλοτεχνηθεί από ταλαντούχους εικαστικούς αποκλειστικά για «Το Βήμα», μαζί με τα πρωτότυπα Έργα Ζωγραφικής πρόκειται να εκτεθούν στην Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά.

Ο Υπουργός Παιδείας κύριος Κυριάκος Πιερρακάκης επιθυμώντας να στηρίξει τον δημοσιογραφικό θεσμό των Μαθητικών Εφημερίδων του Βήματος έθεσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας το θεσμό των Μαθητικών Εφημερίδων και την Εικαστική Έκθεση με θέμα «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των Μαθητών».

Επίσημη εκδήλωση

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, στις 19:00, στον χώρο της έκθεσης, διοργανώνεται εκδήλωση στην οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερακάκης.

Επίσης χαιρετισμό θα απευθύνουν η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα – Μαρία Μιχαηλίδου, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο Πρυτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνων, Γεράσιμος Σιάσος, ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Εμμανουήλ Μαυρομάτης και ο εκδότης της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», Γιάννης Πρετεντέρης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News