Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Ο Σεπτέμβρης κλείνει με κακοκαιρία που θυμίζει Daniel»

Μέχρι το Σαββατοκύριακο θα απολαύσουμε καλοκαιρινό καιρό με θερμοκρασία που θα φτάνει τους 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά ο Σεπτέμβριος θα μας αφήσει με βροχές.

Καλοκαιρινές θα είναι οι μέρες μέχρι το Σαββατοκύριακο αλλά από την επόμενη εβδομάδα αλλάζει το σκηνικό του καιρού στη χώρα.

Όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης το πρωί της Τετάρτης (20/9), μέχρι το Σαββατοκύριακο θα απολαύσουμε καλοκαιρινό καιρό με θερμοκρασία που θα φτάνει τους 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά ο Σεπτέμβριος θα μας αφήσει με βροχές.

Σήμερα αναμένεται αίθριος καιρός με μεμονωμένες βροχές στα βόρεια ορεινά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου. Ο βοριάς θα περιορίζεται στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις, και ο υδράργυρος θα κυμαίνεται στους 32-34 βαθμούς Κελσίου για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με θερμοκρασία που θα φτάνει τους 32-33 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι αρκετά καλός με ηλιοφάνεια και μερικές τοπικές νεφώσεις, χωρίς να υπάρχουν ανησυχίες, ενώ η θερμοκρασία θα φτάνει τους 31-32 βαθμούς Κελσίου.

Η Πέμπτη (21/9) θα φέρει κάποιες περισσότερες βροχές, ενδεχομένως και στα κεντρικά τμήματα της χώρας. Την Παρασκευή (22/9) και το Σάββατο (23/9), ο υδράργυρος θα ανέβει περισσότερο, φτάνοντας τους 34-36 βαθμούς, αγγίζοντας τους 34 βαθμούς. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο καιρός θα είναι πολύ καλοκαιρινός.

Bροχές και καταιγίδες

Ωστόσο, στη συνέχεια αναμένεται να αλλάξει ο καιρός, καθώς μια ψυχρή αέρια μάζα από την κεντρική Ευρώπη θα φέρει βροχές και καταιγίδες. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί ότι η κακοκαιρία αυτή μπορεί να έχει ένταση καθώς οι βροχές θα επηρεάζονται από τη ζεστή θάλασσα.

Ο Μαρουσάκης τόνισε ότι «μετά πάμε πλέον, σε μια κυκλοφορία ανάλογη της κακοκαιρίας «Daniel» που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Δεν θα είναι στην ίδια ένταση, όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού του Daniel, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές. Και δυστυχώς οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας. Σε αντίθεση πάντως με τον Daniel, δεν θα καθίσει για πολλές μέρες στο Ιόνιο, καθώς θα βρει διέξοδο προς τα ανατολικά τμήματα».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News