Κρήτη: Νέος άγριος ξυλοδαρμός μαθητή – Σοκάρει η καταγγελία της μητέρας του

Ο 16χρονος χτυπήθηκε βάναυσα από συνομήλικούς του, εντός του σχολείου του στα Χανιά.

Ένα νέο περιστατικό bullying, που έλαβε χώρα σε σχολείο της Κρήτης, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, και οι λεπτομέρειες σοκάρουν.

Μόνο που αυτή τη φορά, θύμα ήταν ένας 16χρονος μαθητής και θύτες εξωσχολικοί, που εισέβαλαν στο προαύλιο και γρονθοκόπησαν τον έφηβο στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στα Χανιά. Λίγο μετά τις 12:30, ο 16χρονος, έχοντας σχολάσει, περίμενε στο προαύλιο του σχολείου τους φίλους του.

Σε ανύποπτο χρόνο, ένας μαθητής του ίδιου σχολείου, που βρισκόταν στην απέναντι καφετέρια, πέταξε ένα πλαστικό μπουκάλι, το οποίο βρήκε τον 16χρονο στο πρόσωπο.

«Ποιος πέταξε το μπουκάλι και γιατί;», αναρωτήθηκε ο μαθητής για να λάβει την απάντηση «εγώ, γιατί έτσι γουστάρω». Το κλίμα εντάθηκε περισσότερο, όταν ο μαθητής από την καφετέρια βρέθηκε στο προαύλιο μαζί με την παρέα του, οι οποίοι, σύμφωνα με τη μητέρα του 16χρονου, δεν φοιτούν στο ίδιο σχολείο.

Τον γρονθοκόπησε στο σαγόνι και ο μαθητής άρχισε να αιμορραγεί

Ακολούθησε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των νέων, στην οποία γρήγορα επενέβη εκπαιδευτικός. Ο καθηγητής χώρισε τους νέους, οι οποίοι έδωσαν τα χέρια και το θέμα έληξε. Ωστόσο, λίγη ώρα μετά και ενώ είχε ξεκινήσει η 6η ώρα, η ίδια παρέα επέστρεψε στον χώρο.

Αν και η πόρτα του σχολείου ήταν κλειδωμένη, εκείνοι βρήκαν μια παρακείμενη, που συνδέει το λύκειο με το διπλανό σχολείο και μπήκαν ξανά στο προαύλιο, κατευθύνθηκαν προς τον 16χρονο και ο ένας εξ αυτών τον γρονθοκόπησε στο σαγόνι. Ο μαθητής άρχισε να αιμορραγεί και οι καθηγητές κάλεσαν τη μητέρα του.

Όπως περιγράφει η ίδια στο flashnews.gr, παρέλαβε τον γιο της και πήγαν σε οδοντίατρο, «που επιβεβαίωσε την αιμορραγία και μας είπε ότι έπρεπε να κάνουμε πανοραμική γνάθου. Όταν, την επόμενη ημέρα κάναμε την πανοραμική, αυτή έδειξε δύο κατάγματα στη γνάθο, γεγονός που επιβεβαίωσε και η γιατρός του νοσοκομείου».

Σήμερα, ο 16χρονος θα επισκεφτεί γναθοχειρουργό στο Ηράκλειο, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα δεν είναι διαθέσιμο στο νοσοκομείο των Χανίων. «Πρέπει να απευθυνθούμε είτε σε ιδιώτη είτε στο ΠΑΓΝΗ», σημειώνει η μητέρα του, η οποία απέστειλε αναφορά, γνωστοποιώντας το περιστατικό σε όλα τα σχολεία των Χανίων.

Επίσης, έχει υποβληθεί μήνυση από τον πατέρα του νεαρού για πρόκληση σωματικής βλάβης που τελέστηκε σε βάρος του ανήλικου.

Από τη διεύθυνση της αστυνομίας παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση ενώ διενεργείται προανάκριση για το περιστατικό.

Πηγή: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News