Πόλεμος στο Ισραήλ: Τι σημαίνει για την Ελλάδα

Οι επιπτώσεις του πολέμου στο Ισραήλ για την Ελλάδα – Τι φοβάται η Αθήνα.

Θέμα χρόνου ήταν να επανέλθουν τα γνωστά από το παρελθόν χτυπήματα εναντίον του Ισραήλ από τη γνωστή επίσης για την επίδοση της σε αυτά τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

Διότι ο υπόδικος Νετανιάχου, προσπαθώντας να αποφύγει την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης, έφερε τα πάνω κάτω όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας του, προκαλώντας θύελλα διαμαρτυριών, αλλά και επειδή αύξησε ταυτόχρονα, τα καταπιεστικά μέτρα εις βάρος των Παλαιστινίων, υπό την πίεση των ακροδεξιών συμμάχων του, με συνεχή επέκταση των κατεχομένων εδαφών στην Δυτική Όχθη.

Και τώρα το μεγάλο ερώτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι όχι μόνον στο Ισραήλ, αλλά και στην ευρύτερη ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσόγειου.

Ένα ζήτημα που όπως είναι ευνόητο αφορά άμεσα την Ελλάδα και όχι μόνον λόγω της ενεργειακής του διάστασης. Καθώς μάλιστα φαίνεται να ανατρέπονται και πάλι οι γενικότερες ισορροπίες στην περιοχή με την επανεμφάνιση του αμερικανικού παράγοντα.

Ενώ ήδη έχει εκδηλωθεί και η άμεση ανάμιξη της Τουρκίας, σε μια στιγμή που έχουν ξεκινήσει οι ελληνοτουρκικές συνομιλίες με πρωταρχικό στόχο τη νηνεμία στο Αιγαίο.

Πως όμως θα μπορέσει να διατηρηθεί αυτή η νηνεμία μέσα σ’ ένα κλίμα επικίνδυνης αναταραχής στην περιοχή μας; Αυτό είναι που ανησυχεί τώρα την Αθήνα, ταυτόχρονα με τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις, που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν από μια πολύ πιθανή πλέον ενεργειακή αστάθεια.

Γεγονότα που μπορούν να οδηγήσουν σε πλήρη ανατροπή του σημερινού σκηνικού, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται και για τις δικές μας εσωτερικές εξελίξεις.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News