Ισραήλ: Σειρήνες για ρουκέτες από τη Χαμάς - Νέα διορία στους αμάχους της Γάζας

Οι σειρήνες ήχησαν στο κέντρο του Ισραήλ και συγκεκριμένα στις περιοχές της Ασκελόν και του Τελ Αβίβ – Οι IDF θα επιτρέψουν την κίνηση «χωρίς κανένα κακό» 10:00-16:00.

Νέος συναγερμός σήμανε στο Κεντρικό Ισραήλ, όπου ήχησαν οι σειρήνες, προειδοποιώντας για εκτόξευση πυραύλων από τη Χαμάς, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι σειρήνες ήχησαν στο κέντρο του Ισραήλ και συγκεκριμένα στις περιοχές της Ασκελόν και του Τελ Αβίβ, καθώς η Χαμάς εκτοξεύει ρουκέτες στην περιοχή.

Γάζα: 6ωρη παράταση του τελεσιγράφου από τις IDF – “Μετακινηθείτε με ασφάλεια ως τις 16:00”

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ έδωσε νέα διορία στους αμάχους της Γάζας να εκκενώσουν προς τον Νότο έως τις 16.00.

Ειδικότερα, εξάωρη παράταση του τελεσιγράφου, από τις 10:00 ως τις 16:00, για την «ασφαλή μετακίνηση» των Παλαιστινίων από τον βορρά προς το νότο της Λωρίδας της Γάζας δίνει το Ισραήλ και ο ισραηλινός στρατός, σύμφωνα με εκπρόσωπο των IDF.

Σε tweet στην πλατφόρμα X ο εκπρόσωπος έγραψε στα αραβικά: «Μια σημαντική ανακοίνωση προς τους κατοίκους της πόλης της Γάζας. Τις τελευταίες ημέρες, σας ζητήσαμε να εγκαταλείψετε την πόλη της Γάζας προς τα νότια για να διαφυλάξετε την ασφάλειά σας. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι IDF θα επιτρέψει την κίνηση στους αναφερόμενους δρόμους χωρίς κανένα κακό μεταξύ των ωρών 10:00-16:00. Για την ασφάλειά σας, επωφεληθείτε από τον σύντομο χρόνο για να μετακινηθείτε νότια – από το Beit Hanoun στο Khan Yunis. Εάν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, πηγαίνετε νότια σύμφωνα με τις οδηγίες. Να είστε βέβαιοι ότι οι ηγέτες της Χαμάς έχουν φροντίσει τον εαυτό τους και καλύπτονται από χτυπήματα στην περιοχή».

Όσοι ζουν στην πόλη της Γάζας έχουν λάβει συμβουλές να μετακινηθούν νότια από την Μπέιτ Χανούν προς την Χαν Γιουνίς και οι κάτοικοι της παραλιακής ζώνης, σύμφωνα με τον ίδιο, θα επιτρέπεται να μετακινούνται στις οδούς Daldul και Al-Sana προς τις οδούς Salah Al-Din και Al-Bahr.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο τελεσίγραφο του ισραηλινού στρατού για την απομάκρυνση αμάχων Παλαιστινίων έληξε χθες το βράδυ στις 8, ενώ στις 6 σήμερα το πρωί έληξε το τελεσίγραφο για την εκκένωση του νοσοκομείου της Γάζας.

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της πόλης της Γάζας πήραν τον δρόμο προς τα νότια, όμως είναι αδύνατον να γίνει κάποια ακριβής εκτίμηση του αριθμού τους. Πολλοί άλλοι είπαν ότι δεν σκοπεύουν να φύγουν. Από τα τεμένη ακουγόταν το μήνυμα: «Μείνετε στα σπίτια σας. Μείνετε στη γη σας».

Οι πρώτες χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα

Οι χερσαίες δυνάμεις του ισραηλινού στρατού έχουν αρχίσει ήδη τις προπαρασκευαστικές ενέργειες στη Λωρίδα της Γάζας, και σύμφωνα με την Jerusalem Post στη διάρκειά της προέλασης εντόπισαν σορούς αγνοούμενων πολιτών της χώρας. Η εφημερίδα ανέφερε πως οι σοροί βρέθηκαν χθες τη νύχτα, καθώς η 7η ταξιαρχία προέλαυνε προς τα σύνορα.

Ο αριθμός των σορών δεν διευκρινίζεται. Η ταξιαρχία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, περικύκλωσε περιοχή, βρήκε τις σορούς και τις μετέφερε στην ισραηλινή επικράτεια.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΣΚΑΪ Σταύρο Ιωαννίδη στο Ισραήλ, η παρουσία του ισραηλινού στρατού περιμετρικά του βόρειου τομέα της Λωρίδας της Γάζας ολοένα και πυκνώνει, ενώ οι ειδικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει ήδη τις χερσαίες επιχειρήσεις για τον εντοπισμό Ισραηλινών ομήρων και περιοχών από όπου εκτοξεύονται ρουκετες προς τον Ισραήλ.

Όλα δείχνουν ότι ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος για τη μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση που έχει προαναγγείλει ο Νετανιάχου, ενώ την ίδια ώρα  συνεχίζεται το σφυροκόπημα της ισραηλινής αεροπορίας στη Γάζα.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News