Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο λόγος που καθυστερεί η χερσαία επιχείρηση - Νέες ρουκέτες από τη Χαμάς, βομβαρδισμοί στη Γάζα

Η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ καθυστερεί λόγω καιρικών συνθηκών, που εμποδίζουν τα drones να παρέχουν κάλυψη στις χερσαίες δυνάμεις, λένε οι New York Times.

Συμπληρώθηκαν οκτώ ημέρες από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και όπως όλα δείχνουν είναι πλέον θέμα ωρών για τη χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε επίσκεψή του σε Ισραηλινούς στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί έξω από τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε: «Είστε έτοιμοι για το επόμενο στάδιο; Το επόμενο στάδιο έρχεται».

Η νύχτα που πέρασε στη Γάζα ήταν ακόμα μία νύχτα κόλασης, με μπαράζ βομβαρδισμών από το Ισραήλ και εκτόξευση ρουκετών από πλευράς της Χαμάς.

Αξιωματούχοι της Χαμάς και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως το Ισραήλ χτύπησε Παλαιστινίους που προσπαθούσαν να μετακινηθούν προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας (μετά από εντολή του στρατού του Ισραήλ), περνώντας από τομέα που ο ισραηλινός στρατός παρουσίαζε ως ασφαλή.

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την πολύνεκρη επίθεση που εξαπέλυσε την 7η Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς.

Προχθές Παρασκευή εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Αβιχάι Αντραΐ, παρότρυνε πολίτες της Γάζας να κατευθυνθούν προς το νότιο τμήμα του μικροσκοπικού θύλακα, κατά μήκος του νερού του Ουάντι Γάζα, «για την ασφάλειά τους», προσθέτοντας πως δεν θα γίνονταν πλήγματα από τον ισραηλινό στρατό εκεί πριν από τις 20:00.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News