Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Μοίραζε ψηφοδέλτια έξω από εκλογικό κέντρο στη Ρόδο και συνελήφθη

αυτοδιοικητικές εκλογές
eurokinisi

Ένταση και μικροεπεισόδια σε εκλογικά τμήματα στη Ρόδο.

Συνελήφθη ένα άτομο για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας στη Ρόδο, στη διάρκεια της διεξαγωγής τού – κατά τα άλλα, ήρεμου έως και αδιάφορου από πλευράς συμμετοχής – δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ειδικότερα, υπήρξε καταγγελία ότι ο συλληφθείς προέβαινε σε διανομή ψηφοδελτίων, ακριβώς έξω από εκλογικό κέντρο σε χωριό της νότιας Ρόδου, σε πολίτες που πήγαιναν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Για το γεγονός, έγινε καταγγελία στην δικαστική αντιπρόσωπο του συγκεκριμένου τμήματος από εκπρόσωπο εκλογικής παράταξης και, στη συνέχεια, ενημερώθηκε και το Πρωτοδικείο της Ρόδου.

Μήνυσε την εκλογική αντιπρόσωπο που τον κατήγγειλε

Δόθηκε εντολή να μεταβεί στο σημείο αστυνομική δύναμη, η οποία προσήγαγε και συνέλαβε τον εμπλεκόμενο, ο οποίος στη συνέχεια και με εντολή του αρμόδιου εισαγγλέα Πρωτοδικών Ρόδου αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», ο συλληφθείς, που αρνείται την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται, υπέβαλε μήνυση σε βάρος της εκλογικής αντιπροσώπου που τον κατήγγειλε, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και αυτή και εν συνεχεία με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερη.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη σήμερα το πρωί (Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νότιας Ρόδου, ένας ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, υπήρξε καταγγελία ότι ο συλληφθείς προέβαινε σε διανομή ψηφοδελτίων, εξωτερικά χώρου εκλογικού κέντρου σε χωριό της Ρόδου, σε πολίτες που πήγαιναν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Ένταση και σε άλλο εκλογικό κέντρο στη Ρόδο

Ένα δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε σε χωριό της δυτικής πλευράς της Ρόδου, όπου υπήρξε αντιδικεία μεταξύ της δικαστικής αντιπροσώπου και ψηφοφόρου, η οποία συνόδευε ηλικιωμένη.

Στο περιστατικό δεν δόθηκε συνέχεια, ωστόσο κλήθηκε και μετέβη περιπολικό του αστυνομικού τμήματος της περιοχής.

 

ΠΗΓΗ: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News