Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο αθλητικός δημοσιογράφος Πάρις Καλημερίδης

Ο Πάρης καλημερίδης συνέδεσε το όνομα του για σαράντα χρόνια με το ρεπορτάζ μπάσκετ του Άρη και εργάστηκε στην ΕΡΤ 3 και την εφημερίδα Θεσσαλονίκη

Ο Πάρης Καλημερίδης, γνωστός αθλητικός δημοσιογράφος που ταύτισε τη δημοσιογραφική του πορεία με την μπασκετική αυτοκρατορία του Άρη, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών μετά από περιπέτειες που αντιμετώπιζε με την υγεία του τον τελευταίο καιρό.

Άρχισε το ρεπορτάζ το 1967 με τα τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ για να φτάσει στο πρωτάθλημα μπάσκετ Α’ Εθνικής και στο ρεπορτάζ του Άρη, στο διάστημα που ο Άρης θριάμβευε σε Ελλάδα και Ευρώπη, ταξιδεύοντας με την ομάδα του Άρη σε όλα τα παιχνίδια. Ήταν στενός φίλος του Νίκου Γκάλη.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην ΕΡΤ3 και στην εφημερίδα “Θεσσαλονίκη”.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης με θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του δημοσιογράφου Πάρι Καλημερίδη, ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 74 ετών.

Ο Πάρις Καλημερίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1949.

Εργάστηκε στις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη από το 1968 και στην τηλεόραση της ΕΡΤ3 από το 1985. Εργάστηκε επίσης στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV 100). Η δημοσιογραφική του διαδρομή σφράγισε το ρεπορτάζ του μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη, και ο ίδιος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους εμβληματικούς αθλητικούς συντάκτες της δημοσιογραφικής οικογένειας.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News