Αυτοδιοικητικές εκλογές: Σε ποιους δήμους η εκλογή μετατράπηκε σε θρίλερ και κρίθηκε για λίγες ψήφους

Σε ποιους δήμους η καταμέτρηση στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών πήγε ψήφο ψήφο.

Σε ντέρμπι εξελίχθηκε ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών σε ορισμένους δήμους της χώρας όπου το αποτέλεσμα κρίθηκε κυριολεκτικά στην ψήφο, με την καταμέτρηση χθες το βράδυ σε ορισμένα εκλογικά τμήματα να εξελίσσεται σε θρίλερ.

Στον Δήμο Αγίου Δημητρίου ο Στέλιος Μαμαλάκης εξελέγη με ποσοστό 50,96% έναντι της απερχόμενης δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου, η οποία συγκέντρωσε το 49,04% των ψήφων, διαφορά που σε απόλυτο αριθμό αποτυπώνεται σε μόλις 318 ψήφους.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Σε ποιους δήμους η καταμέτρηση πήγε ψήφο ψήφο

Στον Δήμο Τυρνάβου η εκλογική βραδιά εξελίχθηκε σε ένα πραγματικό θρίλερ, με τους Αστέριο Τσικριτσή και Σάμερ-Αθανάσιο Αμάρι να κονταροχτυπιούνται μέχρι τελικής πτώσεως. Νικητής αναδείχθηκε στο φινάλε ο κ. Τσικριτσής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο οποίος στο 100% της ενσωμάτωσης συγκέντρωσε 50,15%, ενώ ο αντίπαλός του 49,85%, με τη διαφορά ανάμεσα στους δύο υποψήφιους δημάρχους να προσμετράται στις 35 ψήφους. Ψήφο ψήφο πήγε η καταμέτρηση στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, με τον απερχόμενο δήμαρχο Γιάννη Βούρο να ηττάται από τον Γιάννη Τομπούλογλου, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος της πόλης με 50,44%, έναντι 49,56% που κατέγραψε ο αντίπαλός του.

Στον «μαρτυρικό» Δήμο Παλαμά έπειτα από μια καταμέτρηση για γερά νεύρα νικητής του β’ γύρου αναδείχθηκε ο Σωκράτης Δασκαλόπουλος με 50,06%, με τη διαφορά του από τον απερχόμενο δήμαρχο Γιώργο Σακελλαρίου (49,94%) να είναι μόλις 11 ψηφοδέλτια. Ντέρμπι και στον Δήμο Ελευσίνας ανάμεσα στον Γιώργο Γεωργόπουλο (51,38%) και τον απερχόμενο δήμαρχο Αργύρη Οικονόμου (48,62%), οι οποίοι έδωσαν σκληρή μάχη στον δεύτερο γύρο. Αντίστοιχη εικόνα στα Καμένα Βούρλα, με τον Ηλία Κυρμανίδη να υπερισχύει του Γιάννη Συκιώτη με διαφορά 335 ψήφων. Ενώ και στον Δήμο Δέλτα η Γερακίνα Μπισμπινά είναι η νέα δήμαρχος, αφού κέρδισε με διαφορά 0,38%. Στον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κατεγράφη ανατροπή, με τον δήμαρχο Κώστα Λύρο να χάνει από τον Σπύρο Διαμαντόπουλο με διαφορά 3,82 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ θρίλερ ήταν η καταμέτρηση στον Δήμο Καστοριάς, με τον νυν δήμαρχο Γιάννη Κορεντσίδη τελικά να επικρατεί του ανθυποψηφίου του Γρηγόρη Γρηγοριάδη με διαφορά μιας μονάδας, δηλαδή 168 ψηφοδελτίων.

Στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας το αποτέλεσμα κρίθηκε στην ψήφο, με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο να αναδεικνύεται νέος δήμαρχος με ποσοστό 50,54% και διαφορά σχεδόν μιας μονάδας από τον ηττημένο Σπύρο Μυλωνά. Στο νήμα κρίθηκαν οι δημαρχίες στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, όπου κέρδισε ο Θανάσης Κασόλας με 50,99% απέναντι στον Γιώργο Αποστολάκη που πήρε το 49,01%, και στον Δήμο Αλμυρού, όπου επικράτησε ο Δημήτρης Εσερίδης έναντι του Ευάγγελου Χατζηκυριάκου με διαφορά 185 ψήφων. Στον Δήμο Ελαφονήσου νικητής ήταν ο Άγγελος Τσιριγωτάκης (53,86%) απέναντι στην Ευσταθία Λιάρου, με τη διαφορά ανάμεσα στους δύο να ανέρχεται στις 63 ψήφους.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News