Γάζα: Διοικητής της Χαμάς και η οικογένειά του σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Χαμάς

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών ηγετικών στελεχών της Χαμάς.

Ένας στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο σπίτι του στο κέντρο της Γάζας.

Ο Talal al-Hindi, διοικητής των Ταξιαρχιών al-Qassam, σκοτώθηκε μαζί με τη σύζυγό του, Fadwa, την κόρη του, Isra, και την ανιψιά του, Bara, μεταδίδει το Al Jazeera.

Δεκάδες άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα ερείπια του σπιτιού τους, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο ειδήσεων.

Νεκρός ο αρχηγός των Εθνικών Δυνάμεων Ασφαλείας της Χαμάς

Υπενθυμίζεται ότι δύο ημέρες νωρίτερα ο αρχηγός των Εθνικών Δυνάμεων Ασφαλείας της Χαμάς, Τζεχάντ Μέιζεν, μαζί με μέλη της οικογένειάς του σκοτώθηκαν από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα, όπως μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο ισραηλινός στρατός σκότωσε την Jamila Abdallah Taha al-Shanti, μέλος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου και την πρώτη γυναίκα στο πολιτικό γραφείο της Χαμάς, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Στο στόχαστρο δέκα μαχητές της Χαμάς

Ακόμη, σε ανακοίνωσή τους, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανέφεραν την Πέμπτη ότι περισσότεροι από δέκα μαχητές της ένοπλης οργάνωσης αποτέλεσαν στόχο αεροπορικής επιδρομής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτοί ανήκαν στις δυνάμεις «Nukbha», οι οποίες ηγήθηκαν της επίθεσης ευρείας κλίμακας της Χαμάς στις συνοριακές κοινότητες που περιβάλλουν τη Λωρίδα της Γάζας.

Νεκρός άλλος ένας επικεφαλής οργάνωσης στη Γάζα

Επιπλέον, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι δολοφονήθηκε ο επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της οργάνωσης Popular Resistance Committee που βρίσκεται στην Ράφα.

Σύμφωνα με τις IDF, ο Ραφάτ Χαρμπ Χουσέιν Αμπού Χαλάλ σκοτώθηκε σε μια αεροπορική επιδρομή που ανέλαβε η ισραηλινή υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ.

Το Al Jazeera αναφέρει ότι δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ανεξάρτητα τους παραπάνω ισχυρισμούς.

 

ΠΗΓΗ: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News