Καιρός: Συνεχίζεται το «μίνι καλοκαίρι» - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Δείτε πως θα εξελιχθεί ο καιρός από σήμερα (23/10) μέχρι και την Παρασκευή.

Αίθριος προβλέπεται σήμερα ο καιρός στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Βροχές θα εκδηλωθούν ξανά το βράδυ της Τετάρτης στο βόρειο Ιόνιο ενώ την Πέμπτη πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ο καιρός το Σάββατο της 28ης Οκτωβρίου αναμένεται ήπιος, χωρίς βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση ίσως τη δυτική Ελλάδα.

Καιρός: Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

«Του Αγίου Δημητρίου ανήμερα φαίνεται ότι μια διαταραχή θα διασχίσει τη χώρα από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά και θα δώσει βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες στην κεντρική, δυτική και βόρεια Ελλάδα», αναφέρει στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης στο Open.

Την Πέμπτη, οι βροχές θα εστιάζονται κυρίως προς τα δυτικά και βόρεια, άρα περιοχές του Ιονίου, της Ηπείρου, δυτικής Πελοποννήσου, δυτικής Στερεάς, τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας αλλά και προς τη δυτική Μακεδονία.

Την Παρασκευή, τα φαινόμενα θα εστιάζονται και πάλι κυρίως προς τη δυτική Ελλάδα αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου φαίνεται ότι θα επικρατήσει άστατος καιρός και πάλι στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες.

Ο καιρός από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή
Στα δυτικά αρχικά νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στο Ιόνιο τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με παροδικές αραιές νεφώσεις.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News