Καιρός: Πότε θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία

Οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές για την εποχή όμως το σκηνικό θα αρχίσει να αλλάζει – Πότε θα πέσει ο υδράργυρος.

Ο Οκτώβριος πλησιάζει στο τέλος του, σε τίποτα, όμως, δεν θυμίζει φθινόπωρο, καθώς με εξαίρεση κάποιες μέρες με βροχές, η θερμοκρασία παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Φαίνεται ότι το φθινόπωρο θα κάνει αισθητή την παρουσία του μετά τις 4 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά. «Φθινοπωράκι… Μετά τις 4 Νοεμβρίου θα αρχίσει η κατηφόρα προς τις κανονικές τιμές της θερμοκρασίας, με κάπως περισσότερες βροχές» ανέφερε στο Twitter.

Εν τω μεταξύ ο καιρός θα είναι σήμερα (26/10) άστατος, με μίνι κακοκαιρία και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης σε ισχύ από την ΕΜΥ. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας εξπρές είναι οι καταιγίδες, οι κεραυνοί και οι τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα ξημερώματα χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία η περιοχή της Κέρκυρας-Παξών και η Ήπειρος. Από τις πρωινές ώρες σήμερα επηρεάζεται η δυτική Στερεά και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και από το μεσημέρι η βορειοδυτική Πελοπόννησος. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα και από τις απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα.

Πηγή: Tovima

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News