Matthew Perry: Η εξομολόγηση του Τσάντλερ για τη μάχη του με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά

«Αν πέθαινα, θα σοκάριζε τους ανθρώπους, αλλά δεν θα εξέπληττε κανέναν» έλεγε ο ίδιος ένα χρόνο πριν τον θάνατό μιλώντας για τις εξαρτήσεις και τα προβλήματα υγείας που του προκάλεσαν.

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Matthew Perry του τηλεοπτικού Τσάντλερ που αγαπήθηκε μέσα από την σειρά τα «Φιλαράκια».

Οι αιτίες του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές αλλά ο Matthew Perry είχε περάσει αρκετές περιπέτειες με την υγεία του καθώς για πολλά χρόνια πάλευε με τις εξαρτήσεις.

Ο ίδιος στο βιβλίο του με τίτλο «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing» που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2022 περιγράφει λεπτομερώς όσα είχε περάσει θέλοντας έτσι να βοηθήσει όσους παλεύουν με τις εξαρτήσεις.

Ο επιτυχημένος ηθοποιός αναφέρει πως έπασχε από γαστρεντερική διάτρηση και πάλευε για εβδομάδες να μείνει στη ζωή. Η διάρρηξη του παχέος εντέρου δημιουργήθηκε από την υπερβολική χρήση οπιοειδών και ο ηθοποιός πέρασε δύο εβδομάδες σε κώμα και πέντε ολόκληρους μήνες στο νοσοκομείο.

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό People έλεγε πως «έπρεπε να περιμένω μέχρι να είμαι εντελώς νηφάλιος – και μακριά από την ενεργή ασθένεια του αλκοολισμού και του εθισμού – για να τα γράψω όλα. Και το κυριότερο όταν θα ήμουν αρκετά σίγουρος ότι θα βοηθούσε τους ανθρώπους».

Ο ηθοποιός είχε παραδεχτεί πως έπαιρνε 55 Vicodin την ημέρα κατά την περίοδο που γύριζαν τα «Φιλαράκια».

«Δεν ήξερα πώς να σταματήσω. Αν ερχόταν η αστυνομία στο σπίτι μου και μου έλεγε: ‘Αν πιείς απόψε, θα σε πάμε φυλακή’, θα άρχιζα να μαζεύω τα πράγματά μου. Δεν μπορούσα να σταματήσω γιατί η ασθένεια και ο εθισμός είναι προοδευτικός. Οπότε γίνεται όλο και χειρότερος όσο μεγαλώνεις».

Οι δραματικές αλλαγές στην εμφάνισή του κάθε χρόνο έδειχναν πως δεν μπορούσε να μείνει νηφάλιος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι συμπρωταγωνιστές του στην επιτυχημένη σειρά έδειξαν κατανόηση και υπομονή, σύμφωνα με τον ηθοποιό.

15 φορές σε κέντρο αποτοξίνωσης

Ο Μάθιου Πέρι συνεχίζοντας την εξομολόγησή του, παραδεχόταν πως έχει εισαχθεί 15 φορές σε κέντρο αποτοξίνωσης.

«Έχω κάνει 14 χειρουργικές επεμβάσεις στο στομάχι του μέχρι στιγμής. Είναι πολλές οι υπενθυμίσεις για να παραμείνω νηφάλιος. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να κοιτάξω τα σημάδια μου».

«Για όσους διαβάσουν το βιβλίο, νομίζω ότι θα εκπλαγούν από το πόσο άσχημα ήταν κάποιες στιγμές και πόσο κοντά στο θάνατο έφτασα. Λέω στο βιβλίο ότι αν πέθαινα, θα σοκάριζε τους ανθρώπους, αλλά δεν θα εξέπληττε κανέναν. Και αυτό είναι κάτι πολύ τρομακτικό για να ζεις με αυτό. Ελπίζω, λοιπόν, ότι οι άνθρωποι θα ταυτιστούν και θα γνωρίζουν ότι αυτή εθισμός προσβάλλει τους πάντες. Δεν έχει σημασία αν είσαι επιτυχημένος ή όχι, εκείνος δεν ενδιαφέρεται».

ΠΗΓΗ: www.tovima.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News