Αγγλία: H πρώτη ομιλία του βασιλιά Καρόλου ως μονάρχη – Πώς η βασίλισσα Καμίλα τίμησε τη βασίλισσα Ελισάβετ

Σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη ομιλία που εκφωνεί ο βασιλιάς Κάρολος ως μονάρχης στο βρετανικό Κοινοβούλιο, παρουσιάζοντας τα προγραμματικά σχέδια της κυβέρνησης για το επόμενο έτος.

Η μεγάλη μέρα έφθασε για τον βασιλιά Κάρολο της Αγγλίας και από το πλευρό του δεν λείπει η σύζυγός του, βασίλισσα Καμίλα.

Το βασιλικό ζεύγος ξεκίνησε μαζί από το παλάτι και ξεκίνησε με την άμαξα για το βρετανικό Κοινοβούλιο. Και φυσικά η βασίλισσα Καμίλα εντυπωσίασε με το off white σύνολό με ουρά που τράβηξε πάνω του τα φωτογραφικά φλας.

Ωστόσο, η εμφάνιση της βασίλισσας έκρυβε και ένα μήνυμα. Η ίδια θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ, επιλέγοντας την αγαπημένη της τιάρα, αξίας 6 εκατομμυρίων λιρών, που φορούσε στη στέψη της το 1953 και σε κάθε πολιτειακό άνοιγμα που παρευρέθηκε.

Η άφιξή τους στο Κοινοβούλιο συνοδεύτηκε από τις επευφημίες του συγκεντρωμένου πλήθους.

Η ομιλία του σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του κοινοβουλευτικού έτους, με την κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ να πρόκειται να προτείνει τουλάχιστον 20 νέους νόμους, μεταξύ των οποίων η παραχώρηση περισσότερων εξουσιών στην αστυνομία.

Είναι η πρώτη ομιλία του βασιλιά του Καρόλου ως μονάρχη. Είχε πραγματοποιήσει αντίστοιχη παρέμβαση, για λογαριασμό της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ, τον Μάιο του 2022, όπως μεταδίδει το BBC.

Πηγή: okmag.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News