Δούκας: «Θελω να εγκαινιάσω εγώ το στολίδι του Βοτανικού»

Την επιθυμία να εγκαινιάσει στην δική του θητεία το γήπεδο του Βοτανικού εξέφρασε ο νέος δήμαρχος Αθηνών, Χάρης Δούκας, σε συνέντευξή του.

Ο νέος δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο ERTNEWS εξέφρασε την επιθυμία του να εγκαινιάσει αυτός το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Τόνισε, επίσης, το πόσο σημαντικό θεωρεί αυτό το έργο για την Αθήνα αλλά και γενικότερα την διπλή ανάπλαση, αναφέροντας ότι πρώτα θα ολοκληρωθούν τα έργα στον Βοτανικό και στη συνέχεια θα περάσει το έργο στη δεύτερη φάση του που είναι τα έργα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

«Η περιοχή ακόμα και σήμερα δεν θυμίζει εργοτάξιο. Ο Ελαιώνας είναι ένα μεγάλο χαμένο στοίχημα όλα αυτά τα χρόνια, διότι παρά τις προσπάθειες δεν μπόρεσε να προχωρήσει. Και τώρα υπάρχει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Είναι ένα έργο εθνικής εμβέλειας. Είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα και μία πολύ μεγάλη ευθύνη. Με χαρά θα τρέξω το έργο αυτό. Το Μάιο του 2026 είναι ένας συμβατικός στόχος για το γήπεδο. Το κομμάτι της Αλεξάνδρας θα πάει πιο μετά χρονικά γιατί πρώτα θα ολοκληρωθούν τα έργα στον Ελαιώνα και μετά θα πάμε στην Αλεξάνδρας.
Εγώ θέλω σε κάθε περίπτωση μέσα στη δική μου θητεία να μπορέσω να εγκαινιάσω ένα γήπεδο “στολίδι” με πολύ χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα κι ένα πάρκο που θα είναι πνεύμονας ζωής. Νομίζω ότι θα είναι ένα έργο το οποίο θα αλλάξει ριζικά την Αθήνα.
Αυτή τη στιγμή είναι δεσμευμένα 250 εκατομμύρια: 140 από το Ταμείο ανάκαμψης, 110 από το ΠΔΕ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει χρηματοδότηση διαθέσιμη για να προχωρήσει η διπλή ανάπλαση»
, κατέληξε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News