FBI: Έρευνα του για «πιθανή τρομοκρατική επίθεση» στους Κατταράκτες του Νιαγάρα – Δύο νεκροί

Εξερράγη αυτοκίνητο στη γέφυρα Ρέινμποου που συνδέει ΗΠΑ και Καναδά.

Το FBI ερευνά την έκρηξη ενός οχήματος στη γέφυρα Ρέινμποου στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, που συνδέει τις ΗΠΑ με τον Καναδά ως απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές. Το αυτοκίνητο προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα σε σημείο ελέγχου στη γέφυρα και τυλίχτηκε στις φλόγες, σύμφωνα με το NBC News.

Δύο άνθρωποι που επέβαιναν στο όχημα σκοτώθηκαν ενώ ένας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε. Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ ανέφερε σε ανάρτησή της στο X ότι η πολιτειακή αστυνομία συνεργάζεται με την αντιτρομοκρατική μονάδα του FBI για να ελέγξουν «όλα τα σημεία εισόδου» στην Πολιτεία.

Η στιγμή της έκρηξης

Ένας εκπρόσωπος του δημάρχου της περιοχής είπε ότι η Ρέινμποου Μπριτζ θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεωτέρας και ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ερευνούν την υπόθεση. Πλάνα από το σημείο δείχνουν καπνό και ζημιές στον σταθμό ελέγχου από τον οποίο περνούν οι οδηγοί όταν εισέρχονται στις ΗΠΑ, τουλάχιστον ένα όχημα της πυροσβεστικής και πολλά περιπολικά.

Το περιστατικό συνέβη μία ημέρα πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών, μια αμερικανική αργία κατά την οποία εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα για να επισκεφθούν φίλους και συγγενείς.
Ενημερώθηκαν Λευκός Οίκος και Τζάστιν Τριντό

Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη μεθοριακή διάβαση στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, ανέφερε ένας αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό. Το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της χώρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρά» το επεισόδιο αυτό, ωστόσο είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για να πει αν επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια.

 

Πηγή: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News