Καιρός: «Θερμή εισβολή» το Σαββατοκύριακο – «Ο Άγιος Βασίλης θα έρθει από τη θάλασσα;»

Πρώτη εκτίμηση για τον καιρό των Χριστουγέννων – Με ανοιξιάτικες διαθέσεις μπαίνει ο Δεκέμβριος.

Με ανοιξιάτικες διαθέσεις μπαίνει ο Δεκέμβριος, καθώς και την Παρασκευή, αλλά κυρίως το Σαββατοκύριακο, ο υδράργυρος θα φτάσει –και μπορεί και να περάσει- τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός εναρμονίστηκε για λίγο με το ημερολόγιο, με τις βροχές και τα πρώτα κρύα να κάνουν την εμφάνισή τους τις τελευταίες μέρες του Νοεμβρίου αλλά φαίνεται ότι ο… χειμώνας θα ξανακάνει διάλειμμα άγνωστης διάρκειας!

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το σκηνικό του καιρού αλλάζει από την Παρασκευή και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο.

Το Σαββατοκύριακο έρχεται μια θερμή αέρια μάζα από την Αφρική που θα ανεβάσει τη θερμοκρασία, ακόμη και πάνω από τους 22-23 βαθμούς Κελσίου ενώ αναμένεται και μεταφορά αφρικανική σκόνης από τις ακτές της βόρειας Αφρικής.

Για τη θερμή εισβολή το Σαββατοκύριακο μίλησε και ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

«Αξιοσημείωτη ακόμη θα είναι η θερμή εισβολή που θα επηρεάσει τη χώρα μας από τη Πέμπτη 30/11 και μετά η οποία θα εκτοξεύσει τη θερμοκρασία ακόμα και 8-9 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα» έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Λέτε ο Άγιος Βασίλης να μας έρθει και φέτος από τη θάλασσα;»

Σε ανάρτησή του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, έκανε και μια πρώτη εκτίμηση για τον καιρό των Χριστουγέννων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί η… άνοιξη να διατηρηθεί ως τότε.

«Οι καμήλες του νότου νικάνε τις αρκούδες του βορρά παρά ότι το ημερολόγιο θα δείχνει Δεκέμβρη! Λέτε ο Άγιος Βασίλης να μας έρθει και φέτος από τη θάλασσα;» έγραψε ο μετεωρολόγος.

Πηγή: in.gr

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News