Επιστολική ψήφος: Βήμα βήμα η διαδικασία

Τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου εντός και εκτός Ελλάδος από τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο

Περισσότερες διευκρινίσεις για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου Συγκεκριμένα, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και ο αναπληρωτής υπουργός, Θοδωρής Λιβάνιος, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, με θέμα το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Εκλογή Ευρωβουλευτών, Διευκόλυνση Ψήφου Εκλογέων, Εκκαθάριση Εκλογικών Καταλόγων και Λοιπές Διατάξεις» και συγκεκριμένα την καθιέρωση γι πρώτη φορά στη χώρα μας της επιστολικής ψήφου.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του 1ου ορόφου, στο επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 15 κτίριο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Νίκη Κεραμέως: Η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου βαθαίνει τη δημοκρατία

«Ανταποκρινόμαστε στους προβληματισμούς που είχαν διατυπωθεί, αλλάζει τελείως το τοπίο όσον αφορά στην ψήφο των αποδήμων και στην ψήφο στην Ελλάδα. Μιλάμε για κατηγορίες όπως ΑμεΑ, ασθενείς, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, που έχουν το δικαίωμα ψήφου, και εφόσον μπορούν, μπορούν να το ασκήσουν. Η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου βαθαίνει τη δημοκρατία», επισήμανε η Νίκη Κεραμέως.

«Στα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας δεν θα υπάρχει κανένα εμπόδιο, ούτε νομικό ούτε πραγματικό, για τη συμμετοχή όλων στην εκλογική διαδικασία», πρόσθεσε η υπουργός Εσωτερικών.

Διαβάστε περισσότερα στα parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News