Δώρο Χριστουγέννων: Από σήμερα η καταβολή από τη ΔΥΠΑ

Το δώρο Χριστουγέννων θα δοθεί από τη ΔΥΠΑ μαζί με τα επιδόματα ανεργίας – Η πληρωμή θα φανεί στους λογαριασμούς μετά από τρεις μέρες.

Ξεκινάει από σήμερα 4 Δεκεμβρίου η προπληρωμή από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) του δώρου Χριστουγέννων σε επιδοτούμενους ανέργους, σε δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, του επιδόματος γονικής αδείας και του επιδόματος εργασίας.

Το δώρο θα δοθεί μαζί με την προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων.

Οι πιστώσεις θα γίνουν απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους, όπως και κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών από την καταβολή τους.

Δικαιούχοι είναι όλοι οι εγγεγραμμένοι επιδοτούμενοι άνεργοι από τη ΔΥΠΑ από 1η Μαΐου με 31η Δεκεμβρίου 2023, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι δεν δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων. Το ύψος του δώρου και αν θα τους καταβληθεί ολόκληρο, δηλαδή 438 ευρώ, εξαρτάται από το πόσο διάστημα ήταν άνεργοι μέσα στο τρέχον έτος.

Υπενθυμίζεται ότι η προπληρωμή των επιδομάτων όσων ανέργων έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα από 4 Δεκεμβρίου 2023 έως 5 Ιανουαρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί μετά τη δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/delose-parousias-epidoma-anergias (gov.gr > Εργασία και Ασφάλιση > Ανεργία > Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων).

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News