Επεισόδια Ρέντη: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την οπαδική βία

Τα επεισόδια στου Ρέντη αναγκάζουν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τον περιορισμό της οπαδικής βίας.

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου μετά τα επεισόδια στου Ρέντη και τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα.

Στην έκτακτη αυτή σύσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου πρωινές ώρες και αναμένεται να τεθούν επί τάπητος τα επόμενα βήματα της Πολιτείας, με αφορμή τα επεισόδια της Πέμπτης και τα συνεχή περιστατικά οπαδικής βίας.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος αστυνομικός
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του αστυνομικού που που παραμένει διασωληνωμένος μετά την επίθεση που δέχτηκε με φωτοβολίδα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Ρέντη.

Ο 31χρονος αστυνομικός παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Σήμερα Παρασκευή το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση.

Ελεύθεροι 35 από τους 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πρώτοι 35 από τους συνολικά 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια κοντά στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» χθες το βράδυ στην περιοχή του Ρέντη κατά την διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός της ΥΑΤ από ναυτική φωτοβολίδα.

Όπως έχει ανακοινώσει η ΕΛ.ΑΣ. σε όλα τα άτομα που έχουν προσαχθεί πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Πηγή: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News