Ρέντης: Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στη σύλληψη του 18χρονου που τραυμάτισε τον αστυνομικό – Η φράση που τον πρόδωσε

Τι οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ στον 18χρονο οπαδό – «Δεν τον είχα για αυτό το πράγμα, αν το ήξερα θα είχα πάει μόνος μου στην αστυνομία», είπε ο πατέρας του 18χρονου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα του τραυματισμού του αστυνομικού στο Ρέντη μετά και την σύλληψη ενός 18χρονου, ο οποίος ομολόγησε ότι πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 18χρονος είναι ένας από τους 424 προσαχθέντες και όταν συνελήφθη φέρεται να ομολόγησε με κάθε λεπτομέρεια πώς έριξε τη φωτοβολίδα και πώς τραυμάτισε τον αστυνομικό.

Η φράση που τον πρόδωσε

Ωστόσο, φράση του 18χρονου σε έναν από τους οργανωμένους οπαδούς αμέσως μετά τα επεισόδια στου Ρέντη φαίνεται πως ήταν εκείνη που οδήγησε στη σύλληψη του. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο 18χρονος αμέσως μετά την επίθεση καυχιόταν σε άλλους οργανωμένους οπαδούς πως «την έπεσαν σε αστυνομικούς» και μάλιστα ο ίδιος πέτυχε και έναν.

Η αστυνομία από την πλευρά της ακολουθώντας κάποια στοιχεία που είχε στη διάθεσή της κάλεσε το μεσημέρι του Σαββάτου έναν από τους υπόπτους ο οποίος και αποκάλυψε ότι ο 18χρονος είχε παραδεχτεί στον ίδιο ότι εκείνος ήταν που έριξε την ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό.

Αφού οι Αρχές επιβεβαίωσαν την πληροφορία, μετέβησαν στο σπίτι της φίλης του όπου διέμενε ο 18χρονος και τον συνέλαβαν.

«Δεν τον είχα για αυτό το πράγμα, αν το ήξερα θα είχα πάει μόνος μου στην αστυνομία» – Τι είπε ο πατέρας του 18χρονου

Ο πατέρας του 18χρονου κατά τις πρώτες του δηλώσεις στην ΕΡΤ είπε πως δεν πίστευε πως ο γιος του θα μπορούσε να κάνει αυτό το πράγμα και πως αν του το είχε πει θα είχε πάει από μόνος του, να καταθέσει και να αλαφρύνει τη θέση του.

Ο πατέρας του 18χρονου είπε μεταξύ άλλων πως αν ο γιος του το έχει κάνει όντως «κατέστρεψε τη ζωή του» και πως αυτή την ώρα βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και ο μικρός του γιός, ο οποίος βρισκόταν επίσης στο γήπεδο το βράδυ των επεισοδίων.

Όπως ανέφερε ο πατέρας: «Τον έπιασαν χθες το βράδυ στο σπίτι της κοπέλας του. Ήταν σε αυτούς που είχαν πιάσει την Πέμπτη αλλά τον άφησαν την Παρασκευή το βράδυ. Εγώ το έμαθα από την κοπέλα του που με πήρε και μου είπε να πάω στην ΓΑΔΑ για να του φέρω φαγητό. Ήρθαν και κάτι Αστυνομικοί από εδώ, από το σπίτι, και μου είπαν ότι έχουν πιάσει και άλλα 15-20 άτομα.

Τίποτα άλλο δεν ξέρω. Τώρα είναι και ο μικρός μου ο γιος στην ΓΑΔΑ, 16 χρονών, ήταν και αυτός στο γήπεδο, και δίνει κατάθεση. Το παιδί αυτό είναι 18 χρονών, μόνο πορτοκαλάδα έπινε. Πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός, δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα. Αν μου το είχε πει ο γιος μου θα είχα πάει από μόνος μου να καταθέσω, να αλαφρύνω τη θέση του. Αν όντως το έχει κάνει αυτός πάει, κατέστρεψε τη ζωή του».

Τι φέρεται να είπε στους αστυνομικούς

Ο 18χρονος είναι ένας από τους 424 που είχαν προσαχθεί από την πρώτη στιγμή και όταν προσήχθη αρχικά στο κτήριο της ΓΑΔΑ ομολόγησε με κάθε λεπτομέρεια πώς έριξε τη φωτοβολίδα και πώς τραυμάτισε τον αστυνομικό.

Συγκεκριμένα, φέρεται να είπε ότι είχε ακούσει ότι θα γίνει επίθεση σε βάρος αστυνομικών εκτός του γηπέδου και κάποια στιγμή ενημερώθηκε μαζί με άλλα άτομα να βγουν εκτός του κλειστού.

Στη συνέχεια υπήρξαν κάποια άτομα που τους έδωσαν διάφορα πολεμοφόδια, όπως μολότοφ, ξύλα, πέτρες και φωτοβολίδες. «Εμένα μου έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα και μου έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσω», φέρεται να κατέθεσε, ενώ μετά από λίγο είδε τη φωτοβολίδα να χτυπάει στο έδαφος και στη συνέχεια να καρφώνεται στο πόδι του αστυνομικού.

Τέλος, ο 18χρονος ομολόγησε ότι επέστρεψε στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα, κάτι που οδήγησε στην προσαγωγή του μαζί με άλλα 423 άτομα.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News