Επεισόδια στου Ρέντη: Το «κεφάλι» της επίθεσης «δείχνει» στην κατάθεση του o 18χρονος – «Αυτός μου έδωσε τη φωτοβολίδα»

Ο νεαρός, που ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά των αστυνομικών έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», υποστήριξε ότι δέχθηκε οδηγίες από ένα πρόσωπο, περίπου 35-40 ετών.

Τον άνθρωπο που το βράδυ της Πέμπτης (07/12) έδινε οδηγίες για τα επεισόδια στου Ρέντη, «δείχνει» στην κατάθεσή του ο 18χρονος, ο οποίος ομολόγησε πως αυτός έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό των ΜΑΤ.

Ο νεαρός, που ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά των αστυνομικών έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», υποστήριξε ότι δέχθηκε οδηγίες από ένα πρόσωπο, περίπου 35-40 ετών. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, το άτομο αυτό έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά επεισόδια. Πρόκειται για σεσημασμένο για υποθέσεις αθλητικής βίας και άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα.

Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη του 18χρονου

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχουν τουλάχιστον δύο μαρτυρικές καταθέσεις που κατονομάζουν τον 18χρονο ως τον δράστη της επίθεσης σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ.

Το Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας είχε βίντεο από την στιγμή του τραυματισμού του αστυνομικού, αλλά ο οπαδός που εκτόξευσε την ναυτική φωτοβολίδα, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και δεν μπόρεσαν να τον ταυτοποιήσουν.

Το βράδυ του Σαββάτου, κατέθεσαν -όπως αναφέρει η ΕΡΤ-  δύο νεαροί που συμμετείχαν στα επεισόδια στου Ρέντη και τον κατονόμασαν. Ο 18χρονος ομολόγησε και έδωσε σημαντικά στοιχεία στις αρχές.

Επεισόδια στου Ρέντη: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τους 5 «καθοδηγητές»

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι στο «στόχαστρο» της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ο άνδρας που δείχνει ως «καθοδηγητή» του ο 18χρονος και φέρεται να έδωσε την εντολή για να ξεκινήσουν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο, και είναι θέμα χρόνου να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Την ίδια ώρα, οι Αρχές αναζητούν και άλλους τέσσερις «καθοδηγητές» που βοήθησαν στην προμήθεια των χούλιγκαν με εκρηκτικές μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες και ρόπαλα.

Οι ταραξίες -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- γνώριζαν από τις προηγούμενες ώρες για την επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ, καθώς φαίνεται να είχαν ανταλλάξει μηνύματα μεταξύ τους, ώστε να πάνε οργανωμένοι στο γήπεδο, φορώντας δηλαδή μαύρα ρούχα, κουκούλες και μάσκες.

«Είδα τον αστυνομικό που γονάτισε και ούρλιαζε» λέει ο 18χρονος

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο 18χρονος, που συνελήφθη για την εμπλοκή του στα επεισόδια στου Ρέντη κι τον τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού, κατέθεσε πως: «Μου είχαν πει ότι θα πάμε στο γήπεδο να κάνουμε επίθεση σε αστυνομικούς. Κάποια στιγμή μας ειδοποίησαν να βγούμε από το γήπεδο. Βγήκαμε και κάποιοι μας έδωσαν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Ένας μεγαλύτερος μου έδειξε πώς να ρίξω τη ναυτική φωτοβολίδα. Τράβηξα το κορδόνι, η φωτοβολίδα έσκασε στο έδαφος και μετά χτύπησε τον αστυνομικό».

Καταθέτοντας για τη βολή που έκανε με τη ναυτική φωτοβολίδα, ο 18χρονος είπε: «Ήθελα να ρίξω προς τα πάνω, αλλά από το τράβηγμα και την ανάκρουση, η φωτοβολίδα έφυγε προς τα κάτω, στροβιλίστηκε, έκανε ένα γκελ στο έδαφος και χτύπησε στο πόδι τον αστυνομικό. Ήταν στα 20-30 μέτρα από μένα, τον είδα να γονατίζει και άλλους αστυνομικούς να τρέχουν από πάνω του. Έβλεπα τη φωτιά πάνω στο πόδι του».

Για τις στιγμές που ακολούθησαν κατέθεσε πως «σοκαρίστηκα και μπήκα στο γήπεδο, είπα στον 15χρονο αδερφό μου ότι “χτύπησα έναν αστυνομικό”, το είπα και στον φίλο μου που ήμασταν μαζί, και σε έναν ακόμη που πήρα τηλέφωνο. Όταν πήγα στο σπίτι το είπα στον μεγαλύτερο αδερφό μου και στη νύφη μου».

Σχετικά με τον «καθοδηγητή» του, ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε πως δεν είδε το πρόσωπο του γιατί φορούσε full face.

Άσκηση ποινικής δίωξης στον 18χρονο δράστη – Βαρύ το κατηγορητήριο

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι σε βάρος του 18χρονου συλληφθέντα -αλλά και των αγνώστων προς το παρόν συνεργών του – ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες ασκήθηκε για τα επεισόδια στου Ρέντη και το βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ.

Ειδικότερα, από την Εισαγγελία Πειραιά στον 18χρονο, που συνελήφθη για τα επεισόδια στου Ρέντη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής κακουργήματα και πλημμελήματα:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες
  • Όλες οι πράξεις διώκονται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του αθλητικού νόμου.

Με πληροφορίες και από ΕΡΤ

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News