Επεισόδια στο Ρέντη: Στον ανακριτή σήμερα ο 18χρονος που τραυμάτισε τον αστυνομικό

Ο 18χρονος μετά τη σύλληψή του φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως ένας μεγαλύτερος του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την ενεργοποιήσει

Στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα ο 18χρονος ο οποίος ομολόγησε ότι αυτός έριξε την ναυτική φωτοβολίδα από την οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός στα επεισόδια στου Ρέντη.

Ο 18χρονος μετά τη σύλληψή του φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως ένας μεγαλύτερος του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την ενεργοποιήσει, καθώς ο ίδιος δεν γνώριζε πώς να το κάνει, ούτε πώς να την πετάξει.

Την έριξε ευθεία βολή, η φωτοβολίδα έκανε γκελ στο οδόστρωμα και κατέληξε στο πόδι του αστυνομικού. «Είδα τον αστυνομικό να πέφτει κάτω», παραδέχτηκε ο 18χρονος, ο οποίος μάλιστα είπε ότι υπήρχε η πληροφορία πως θα έκαναν επίθεση στους αστυνομικούς.

Βαρύ το κατηγορητήριο

Εν τω μεταξύ, ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία ασκήθηκε χθες, από τον εισαγγελέα σε βάρος του 18χρονου. Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει και το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της απόπειρα ανθρωποκτονίας που στρέφεται κατά αγνώστων δραστών και θα προσωποποιηθεί από τον ανακριτή μετά τη σύλληψη των αγνώστων ηθικών αυτουργών.

Συγκεκριμένα η δίωξη περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Έρχονται νέες συλλήψεις

Στην υπόθεση με τα επεισόδια στου Ρέντη πάντως, αναμένονται εξελίξεις, καθώς φαίνεται πως στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται και άλλα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την προσαγωγή των 424 ατόμων όσο και από την κατάθεση του 18χρονου που ομολόγησε και συνελήφθη, η Αστυνομία έχει βάλει στο μικροσκόπιο των ερευνών 4 με 5 άτομα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ώρες και εφόσον προσωποποιηθούν οι κατηγορίες θα εκδοθούν και τα σχετικά εντάλματα σύλληψης.

 

Πηγή: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News