Οπαδική βία: Αυτός είναι ο λόγος που τα μέτρα δεν επεκτάθηκαν σε μπάσκετ και βόλεϊ

Ολυμπιακός: Πότε θα τεθούν προς πώληση τα εισιτήρια του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ

Ο Παύλος Μαρινάκης εξήγησε γιατί τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας δεν επεκτάθηκαν σε μπάσκετ και βόλεϊ.

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα που πήρε ώστε να καταπολεμηθεί η οπαδική βία με αυτά να είναι η διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων της Super League και του Κυπέλλου Ελλάδας κεκλεισμένων των θυρών.

Από εκεί και πέρα, αυτά τα μέτρα θα ισχύουν μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου με τον Παύλο Μαρινάκη να εξηγεί γιατί δεν επεκτάθηκαν σε άλλα αθλήματα, όπως το μπάσκετ και το βόλεϊ.

Ποιος είναι ο λόγος που τα μέτρα δεν επεκτάθηκαν σε μπάσκετ και βόλεϊ

 

Αναλυτικά όσα είπε ο Παύλος Μαρινάκης:

«Θεωρούμε ότι τα επεισόδια αυτά επεκτείνονται και σε άλλα αθλήματα: και στο ποδόσφαιρο, κάποιες φορές και στο μπάσκετ. Όμως, ο πυρήνας τους είναι η βία στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα του βόλεϊ αυτού που συνέβη εκεί. Απλά βρήκαν αυτή τη μέρα την αφορμή, μεταφέρθηκε ο ένας στρατός κι έκανε ό,τι έκανε έξω από το γήπεδο.

Όσον αφορά το μπάσκετ φαίνεται ότι μπορεί να γίνουν αγώνες και πολύ σημαντικοί, κρίσιμοι, «τελικοί» με εξασφαλισμένη την ασφάλεια των φιλάθλων. Με ένταση, πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά αυτό είναι ένα παράδειγμα που δείχνει ότι μπορούμε να κάνουμε και πολύ οριακούς αγώνες μεταξύ των κορυφαίων, όχι μόνο ελληνικών ομάδων, και στο πρωτάθλημα, χωρίς να έχουμε αυτά που συμβαίνουν σε αντίστοιχους αγώνες του ποδοσφαίρου.

Γι’ αυτό και δεν θεωρήσαμε σωστό να ισχύσει αυτή στο μπάσκετ και στα άλλα αθλήματα»

 

Πηγή: In.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News