Γιαννακόπουλος: «Η προσπάθεια που κάνω εγώ και οι Αγγελόπουλοι δεν πρέπει να εξομοιωθεί με αυτά που γίνονται σε ποδόσφαιρο και βόλεϊ»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρέθεσε την άποψή του αναφορικά με την απόφαση της Κυβέρνησης για τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (11/12) έγιναν γνωστά τα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας μετά τα όσα συνέβησαν στο Ρέντη με τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των μέτρων, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προχώρησε σε τοποθέτηση μέσω του Instagram λέγοντας ότι ήταν «απολύτως σωστή η απόφαση» και απένειμε τα εύσημα τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση.

Στη συνέχεια ανέλυσε το σκεπτικό του με νέα βίντεο στο Instagram, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ούτε κ@@@@τούμπας είμαι, ούτε άλλαξα, ούτε κοιτάω το συμφέρον μου επειδή είναι το μπάσκετ. Πάμε, λοιπόν, να επεξηγηθούμε. Πρώτον, αν γινόταν σε όλα τα γήπεδα αλλά χωρίς να ανασταλεί και να πάει μετά η τιμωρία του Ολυμπιακού, ουσιαστικά θα ήταν μια χάρη στον Ολυμπιακό, εκεί που έχει 4 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, ουσιαστικά να μη μετρήσει γιατί κεκλεισμένα θα ήταν όλα. Άρα αυτό το κομμάτι είναι δίκαιο και είναι το πιο σημαντικό, γιατί έχουμε και Πρωθυπουργό που είναι Ολυμπιακός. Και πήρε μια απόφαση που είναι δίκαια επειδή δεν εξομοιώνει τις 4 αγωνιστικές».

Και συνέχισε: «Πάμε στο θέμα μπάσκετ. Εμείς έχουμε φτιάξει στο ΟΑΚΑ μια καταπληκτική ατμόσφαιρα, οικογενειακή με χριστουγεννιάτικα πάρκα. Θα ήταν άδικο να το πληρώσει και το μπάσκετ. Όπως όλοι γνωρίζουμε η βία στα γήπεδα και εγώ έχω καταφερθεί πολλές φορές κατά της βίας και κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μην υπάρχει βία, ξεκινάει από το ποδόσφαιρο. Ας πάρουμε τα δεδομένα και τα στατιστικά. Που έχουν γίνει; Στην μπάλα γίνονται. Οι οπαδοί από το ποδόσφαιρο έχουν φέρει τη βία και στα άλλα αθλήματα. Δεν νομίζω ότι παλιότερα υπήρχε βία στο βόλεϊ, στο μπάσκετ και οποιυδήποτε. Η ποδοσφαιροποίηση είναι αυτή που έφερε τη βία. Άρα το μέτρο να αφορά το ποδόσφαιρο, βεβαίως και είναι σωστό. Απόλυτα σωστό είναι. Τώρα καταλαβαίνω απόλυτο τον κόσμο που έχει πληρώσει διαρκείας. Εγώ δεν είπα πως δεν πρέπει να πάρει τα λεφτά του πίσω ο κόσμος από τα διαρκείας. Αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Δεν είναι κάτι που πέφτει σε εμένα λόγος… Εγώ λέω ότι είναι δίκαιο γιατί δεν ήταν μια χάρη στον Ολυμπιακό για να έχουν και οι υπόλοιπες ομάδες κεκλεισμένων των θυρών»

Καταλήγοντας: «Και για να ολοκληρώσω με το μπάσκετ, αποδεδειγμένα, ο Παναθηναϊκός έχει μπασκετικό κοινό ατελείωτα χρόνια τώρα. Ο Ολυμπιακός, μπράβο του, έχει φτιάξει και αυτός το δικό του Ολυμπιακό κοινό. Το δικό του μπασκετικό κοινό. Ατελείωτα sold out κάνουν στον Πειραιά. Κατάφεραν και έκαναν ένα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός με… τρίχες, με ψιλοπραγματάκια έξω από το γήπεδο. Ήταν ένας αγώνας που δεν άνοιξε μύτη και μπράβο τους. Την προσπάθεια που κάνω εγώ και οι κύριοι Αγγελόπουλοι, αυτή δεν πρέπει να εξομοιωθεί με αυτά που γίνονται είτε στο ποδόσφαιρο, είτε στο βόλεϊ. Δεν καταλαβαίνω που είμαι κωλ@@@@μπας. Κι αν δεν σας αρέσει η άποψή μου, αναφαίρετο δικαίωμά σας είναι να διαφωνείτε. Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα. Δημοκρατία έχουμε. Όπως και είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου, πάντα να λέω την άποψή μου!»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News