Σοέι Οτάνι: Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης όλων των εποχών θα πληρωθεί αφότου σταματήσει

Συμβόλαιο διάρκειας δέκα ετών και συνολικών απολαβών 700 εκατ. δολαρίων υπέγραψε ο Ιάπωνας Σοέι Οτάνι στους Λος Άντζελες Ντότζερς. Μόνο που η αποπληρωμή του θα ολοκληρωθεί όταν θα είναι 49 ετών!

Ο Σοέι Οτάνι είναι ένας σύγχρονος σταρ του MLB – της κορυφαίας επαγγελματικής λίγκας μπέιζμπολ στις ΗΠΑ. Κι ως σταρ πρέπει, αν μη τι άλλο, να πληρωθεί αδρά. Συμβαίνει με όλους τους αθλητές ανάλογου εκτοπίσματος, βεληνεκούς και φήμης ανεξαρτήτως σπορ.

Εξ ου και οι Λος Άντζελες Ντότζερς έστρωσαν χρυσαφένιο, κι όχι απλώς κόκκινο, χαλί για ν’ αρπάξουν τον 29χρονο Ιάπωνα pitcher / designated hitter από τους συμπολίτες «Angels», στους οποίους ανήκε για πέντε χρόνια (2018-2023), κερδίζοντας σε αυτό το διάστημα δύο τίτλους MVP χάρη στα επιτεύγματά του!

Μερικά εξ αυτών, έτσι για να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα:

  • 606 strikesouts
  • 3.01 ERA (runs που επιτρέπει κατά μ.ο σε κάθε αγώνα)
  • 171 home runs (χτυπήματα εκτός γηπέδου)
  • 437 RBI (χτυπήματα που οδήγησαν σε πόντο)

Τα 700 εκατομμύρια για 10 χρόνια ως το… 2043

Τι πρόσφερε, λοιπόν, στον «Shotime» η ομάδα των επτά τίτλων World Series; Ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο διάρκειας δέκα ετών που θα του αποφέρει συνολικά 700 εκατομμύρια δολάρια. Κοινώς ο Σοέι Οτάνι  έγινε αυτομάτως ο πιο καλοπληρωμένος αθλητής όλων των εποχών παγκοσμίως.

Με μια πολύ βαρύνουσα υποσημείωση που θα βρει κανείς στα ψιλά γράμματα του γιγαντιαίου deal μεταξύ των δύο πλευρών: ο Γιαπωνέζος θα εξοφληθεί σε βάθος εικοσαετίας. Μάλιστα από το 2024 ως το 2033 θα αμείβεται με μόλις δύο εκατομμύρια ετησίως και από το 2034 ως το 2043, όταν λογικά θα έχει συνταξιοδοτηθεί από το σπορ και θα «τρώει» από τα έτοιμα, θα βλέπει να εισρέουν στο λογαριασμό άλλα 68 εκατομμύρια για κάθε χρόνο που περνά!

Είναι ένας όρος που αποδέχθηκε να ισχύσει δίχως να θέσει προϋποθέσεις, πλην της υποχρέωσης του οργανισμού να μην τον ανταλλάξει άνευ συγκατάθεσης. Κι αυτό προκειμένου η νέα ομάδα του να ‘χει το οικονομικό αβάντζο και μαζί την ευελιξία στο salary cap να πληρώνει τους υπόλοιπους παίκτες και ταυτόχρονα να ενισχυθεί στον βαθμό που απαιτείται για να επανέλθει στην κορυφή του αμερικανικού μπέιζμπολ.

Κατά τους ανθρώπους που τον εκπροσωπούν, αυτή η πράξη δείχνει τον ενθουσιασμό του αθλητή «που θα αρχίσει αυτή τη συνεργασία», δεδομένου πως έχει αποδεχθεί ένα status quo το οποίο δεν γνωρίζει εκ των προτέρων αν θα εκπληρωθεί, πώς θα είναι ο κόσμος το 2043, ποια θα είναι η μέθοδος πληρωμής και πού ο ίδιος θα βρίσκεται εκείνη εποχή! Όταν πια θα είναι 49 ετών.

Μεταξύ μας, περισσότερο στην εικονική πραγματικότητα παραπέμπει κι εντάσσεται όλο αυτό. Αν αποδειχθεί φούσκα, θα σκάσει σε ανύποπτο χρόνο. Τα χρήματα πάντως δεν θα του λείψουν του «Shotime», καθώς μόνο από χορηγούς κερδίζει άλλα 50 εκατ. δολάρια τον χρόνο!

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News