Οπαδική βία: Δεν εμπιστεύονται τα μέτρα της κυβέρνησης οι πολίτες

Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης σε ποσοστό 71% εκτιμά ότι τα μέτρα με το κλείσιμο των γηπέδων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το επόμενο δίμηνο δεν θα βοηθήσουν την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

Την αντίθεσή του στα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας εξέφρασε για μια ακόμα φορά η πλειοψηφία των πολιτών, που βλέπουν τους αρμοδίους να σερβίρουν το ίδιο «ξαναζεσταμένο» μέτρο ως λύση του προβλήματος.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται στην έρευνα της PRORATA, που διεξήχθη αμέσως μετά την ανακοίνωση του μέτρου για διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης σε ποσοστό 71% εκτιμά ότι δεν θα βοηθήσουν την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 44% των πολιτών αυτών, εμφανίζεται σίγουρο ότι το μέτρο αυτό δεν θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της βίας. Ότι τα μέτρα μάλλον δεν θα βοηθήσουν απάντησε το 27% των ερωτηθέντων, ενώ σίγουρο ότι τα μέτρα της κυβέρνησης θα βοηθήσουν είναι μόλις το 9% των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Δεν πηγαίνει στο γήπεδο ο κόσμος

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στην έρευνα υπογράμμισαν η πλειοψηφία τους (ποσοστό 66%) δεν πηγαίνει στο γήπεδο για να παρακολουθήσει από κοντά κάποιο αθλητικό γεγονός.

 

Όσο για τους λόγους που τους έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση, το 44% απαντά ότι αισθάνεται φόβο – ανασφάλεια, το 30% γιατί δεν του αρέσει να παρακολουθεί αθλητικά γεγονότα, το 9% γιατί μένει μακρυά από κάποιο γήπεδο ενώ το 7% δηλώνει πως δεν μπορεί να πάει γιατί δεν το επιτρέπει η οικονομική του κατάσταση.

Αντίθετες είναι οι απαντήσεις των πολιτών, στο ερώτημα αν παρακολουθούν αθλητικά γεγονότα στην τηλεόραση, καθώς το 76% της κοινής γνώμης δηλώνει ότι παρακολουθεί κάποιο.

Από αυτούς λίγο παραπάνω από τους μισούς (55%) δηλώνουν ότι βλέπουν περισσότερο ποδόσφαιρο, το 31% ότι βλέπει πιο πολύ μπάσκετ, το 6% τένις, το 1% βόλεϊ και ένα 4% κάποιο άλλο άθλημα.

Πηγή: in.gr 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News