Μίκαελ Σουμάχερ: Συγκλονίζει ο αδελφός του, Ραλφ – «Μου λείπει ο Μίκαελ των παλιών ημερών»

Ο Ραλφ Σουμάχερ αναφέρθηκε στη σχέση με τον μεγαλύτερο αδερφό του, Μίκαελ. Όσα αναφέρει για την κατάσταση της υγείας του.

Δέκα χρόνια μετά το τρομακτικό ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ, ο αδερφός του κάνει μια σπαρακτική παραδοχή σε νέα ενημέρωση για την υγεία του.

Ο Ραλφ Σουμάχερ επισημαίνει ότι «η ζωή είναι άδικη» μιλώντας για την κατάσταση της υγείας του αδερφού του Μίκαελ Σουμάχερ.

Μου λείπει ο Μίκαελ των παλιών ημερών

Έχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια από την ημέρα που ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 είχε το τρομακτικό ατύχημα ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Έκτοτε ελάχιστα γίνονται γνωστά για την κατάσταση της υγείας του από την οικογένειά του. Τον φροντίζει πλέον στο σπίτι τους η οικογένειά του, κρατώντας ιδιωτική την ανάρρωσή του.

Ο αδερφός του Ραλφ προσφέρει μια σπάνια εικόνα για την κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ. Αφήνει να εννοηθεί πως ο 54χρονος αδερφός του δεν θα αναρρώσει ποτέ πλήρως μετά το τρομακτικό ατύχημα.

«Η ζωή είναι άδικη κατά διαστήματα»

«Μου λείπει ο Μίκαελ των παλιών ημερών» ανέφερε χαρακτηριστικά στη γερμανική εφημερίδα Bild. «Η ζωή είναι άδικη κατά διαστήματα. Ο Μίκαελ ήταν πολύ τυχερός στη διάρκεια της ζωής του. Μέχρι που έγινε το τραγικό ατύχημα».

Ο Μίκαελ Σουμάχερ συνεχίζει να λαμβάνει 24ωρη εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα. «Ευτυχώς η προηγμένη ιατρική επιστήμη παρέχει πολλές ευκαιρίες. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι όπως παλιά», σημειώνει ο αδερφός του Μίκαελ Σουμάχερ.

Μια σειρά ντοκιμαντέρ με το όνομα Being Michael Schumacher προβάλλεται αυτή τη στιμή στη Γερμανία, αντανακλώντας τη ζωή του ανθρώπου που πολλοί θεωρούν τον καλύτερο οδηγό που πέρασε ποτέ από τη Φόρμουλα 1.

Ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ ακολούθησε τα βήματα του πατέρα και των θείων του στη Φόρμουλα 1, αγωνιζόμενος με τη Haas το 2021 και το 2022 προτού γίνει εφεδρικός οδηγός στη Mercedes.

Ήταν μόλις 14 ετών όταν συνέβη το τρομακτικό ατύχημα του πατέρα του Μίκαελ Σουμάχερ στη διάρκεια οικογενειακών τους διακοπών στις γαλλικές Άλπεις.

«Η ζωή είναι άδικη ορισμένες φορές. Εκείνη ήταν μια πολύ άτυχη μέρα. Η μοίρα άλλαξε την οικογένειά μας», υπογραμμίζει ο Ραλφ Σουμάχερ.

«Ο Μίκαελ δεν ήταν μόνο ο αδερφός μου. Όταν ήμασταν παιδιά, ήταν επίσης ο προπονητής και ο μέντοράς μου. Μου δίδαξε κυριολεκτικά τα πάντα για τους αγώνες καρτ. Μπορεί να υπάρχει μια διαφορά ηλικίας επτά ετών, αλλά ήταν πάντα δίπλα μου. Αγωνιζόμασταν μαζί, κάναμε πρακτική μαζί και ό,τι έχει σημασία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό», υπογραμμίζει ο Ραλφ Σουμάχερ.

Ελάχιστοι έχουν πρόσβαση να επισκεφθούν τον Μίκαελ Σουμάχερ από τότε που επέστρεψε στην Ελβετία και έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί δημόσια. Ο πρώην επικεφαλής της Ferrari, Jean Todt, είναι ένας από τους λίγους εκτός της στενής οικογένειας που του επιτρέπεται να τον δει.

Ήταν την περασμένη εβδομάδα που ο πρώην μάνατζερ του Μίκαελ Σουμάχερ Willi Weber παραδέχτηκε ότι δεν θα ξαναδεί τον πρώην πελάτη του. «Όταν σκέφτομαι τον Μίκαελ Σουμάχερ τώρα, δυστυχώς δεν έχω πια ελπίδες ότι θα τον ξαναδώ. Κανένα θετικό νέο του μετά από 10 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News