Μαγιορκίνης: Έχουμε υπερδιπλασιασμό των ασθενών με κορωνοϊό και τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση

Κρούει τον κώδωνα κινδύνου

Το «εκρήκτικο» κοκτέιλ ιώσεων και κορονωϊού που ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα. Ο ΕΟΔΥ σήμανε «συναγερμό» εκδίδοντας ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό αλλά και μέτρα προστασίας, με σημαντικότερη τη χρήση μάσκας – στους κλειστούς χώρους, και κυρίως από άτομα άνω των 60 ετών και ευάλωτες ομάδες.

Υπολογίζεται πως τις τελευταίες 24ώρες έχουν καταγραφεί 250 εισαγωγές στα νοσοκομεία όλης της χώρα. Η έξαρση της νόσου Covid-19 και τα συμπώματά της έχουν οδηγήσει τον κόσμο στα φαρμακεία όπου σχηματίζονται ουρές για rapid test.

Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε πού οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και τόνισε:

«Έχουμε υπερδιπλασιασμό των ασθενών με κορονωϊό και τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση».

Αναφέρθηκε ακόμη στο «εκρηκτικό» κοκτέιλ κοροναϊού και γρίπης αλλά και στο πόσο απαραίτητη είναι η χρήση της μάσκας. «Ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να φύγει, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του» σημείωσε δε.

Οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο ξεπερνούν τις 1.500 σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να «κρούουν» τον κώδωνα του κινδύνου.

Η κορύφωση της έξαρσης του κοροναϊού, που ξεκίνησε στα μέσα Νοεμβρίου, αναμένεται έως το τέλος Ιανουαρίου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News