Χρυσοχοΐδης: «Η αστυνομία δεν εκδικείται, υπάρχει για να προστατεύει τους πολίτες»

Ο Μιχάλης Χροισοχοΐδης στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στάθηκε και στο κομμάτι της οπαδικής βίας.

Ο μετασχηματισμός της κυβέρνησης έφερε τον Μιχάλη Χροισοχοΐδη, για πέμπτη φορά, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αν και έμπειρος στην θέση, αναλαμβάνει σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, και θα χρειαστεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις.

Στην ομιλία του κατά την τελετή παραλαβής – παράδοσης της θέσης, ο Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε, έμμεσα, στους νεκρούς  αστυνομικούς και τον Μιχάλη Κατσούρη.

«Τραβάμε γραμμή, είχαμε νεκρούς πολίτες, παιδιά, νέα παιδιά και αστυνομικούς νεκρούς, νέα παιδιά. Στους νεκρούς προσκυνάμε και δεν ξεχνάμε. Υπάρχουμε ως αστυνομία για να προστατεύουμε τους πολίτες, να δημιουργούμε, να υφαίνουμε και να επεκτείνουμε το δίχτυ της ασφάλειας. Η εποχή άλλαξε και πρέπει να πω ότι εμείς είμαστε πίσω. 

Οι μεταρρυθμίσεις που σχεδιάστηκαν πριν από 3 χρόνια, θα επικαιροποιηθούν και θα αναβαθμιστούν και όπως με ενημέρωσε ο κ. Οικονόμου είναι έτοιμες για να υλοποιηθούν. Τραβάμε γραμμή, είχαμε νεκρούς πολίτες, παιδιά, νέα παιδιά και αστυνομικούς νεκρούς, νέα παιδιά. Στους νεκρούς προσκυνάμε και δεν ξεχνάμε. Η αστυνομία, όμως, δεν εκδικείται. 

Τιμά την μνήμη των παιδιών της, τιμά την μνήμη των πολιτών με το να δουλεύει και να προχωρά μπροστά. Τραβάμε γραμμή και πρώτος απ’ όλους εγώ. Πικρίες, αδικίες, δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχοληθούμε, έχουμε μείνει πίσω και πρέπει να τρέξουμε γιατί ο αστυνομικός έχει στολή και αποστολή» ήταν τα λόγια του υπουργού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News