Μέγαρα: Στο νοσοκομείο και τα τρία αδέρφια του τετράχρονου που δέχθηκε ξυλοδαρμό

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» εισήχθησαν τα τρία αδέλφια του άτυχου τετράχρονου από τα Μέγαρα, ετών οχτώ, 10 και 11, έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών και αυτεπάγγελτης αστυνομικής προδικαστικής έρευνας.

Τα τρία μεγαλύτερα αδέρφια του 4χρονου από τα Μέγαρα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», τα οποία είναι 11, 10 και 8 ετών, κατόπιν παραγγελίας από την Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών και αυτεπάγγελτης αστυνομικής προδικαστικής έρευνας.

Μάλιστα, ο 8χρονος διαγνώστηκε με κάταγμα στο χέρι, το οποίο αντιμετωπίστηκε χειρουργικά.

Τα παιδιά νοσηλεύονται στο Ορθοπεδικό Τμήμα του νοσοκομείου, συνοδευόμενα από τη μητέρα τους, με την κατάσταση της υγείας τους να είναι σταθερή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, τα αδέρφια του 4χρονου που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο «Π&Α Κυριακού», θα υποβληθούν σε εξέταση για μεταδοτικά νοσήματα, ενώ θα γίνει παιδοψυχιατρική εκτίμηση σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία.

Η μητέρα των παιδιών μετέφερε το μέγεθος των τραγικών στιγμών που έζησαν για ακόμα μια φορά τα παιδιά μέσα στο σπίτι της. «Στα καλά καθούμενα χτύπαγε εμένα, χτυπούσε τα παιδιά μου με κουτάλες, με ό,τι έβρισκε. Αντικείμενα τα πέταγε πάνω μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 4χρονος – Πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι

Ενημέρωση για την κατάσταση του 4χρονου από τα Μέγαρα, που νοσηλεύεται από χθες διασωληνωμένος με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, παρείχε το απόγευμα της Πέμπτης το Παίδων «Π&Α Κυριακού».

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, το παιδάκι νοσηλεύεται σε «βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ από το Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ» και την 1η ΥΠΕ Αττικής

Γνωρίζεται ότι ανήλικος, άρρεν, (Χ.Ρ.), Ρομά, 4 ετών, την 10/01/2024 (17:30 hrs) διακομίσθηκε μέσω Σ/ΕΚΑΒ, από Γ.Ν. Θριάσιο στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ», με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
Στο Γ.Ν. Θριάσιο (Αρχική διακομιδή), διαπιστώθηκε επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογία, διασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα.
Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», ετέθη σε αποιδηματική φαρμακευτική αγωγή και υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου με σταθερά ευρήματα.
Βρίσκεται σε βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της μητέρας

Ένα πραγματικό μαρτύριο περνούσε το μόλις 4 ετών αγοράκι στα χέρια του πατριού του στα Μέγαρα. Ανατριχιαστικά είναι τα όσα αποκαλύπτει η μητέρα του 4χρονου για τα βασανιστήρια που είχε υποστεί ο 4χρονος από τον πατριό του. Ο άγριος ξυλοδαρμός του 4χρονου από τον πατριό του με αποτέλεσμα το παιδί να μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση αρχικά στο Θριάσιο και στη συνέχεια στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένο, δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό κακοποίησης και απίστευτου βασανισμού.

«Το παιδί είναι χάλια, είναι διασωληνωμένο. Και τα άλλα μου παιδιά είναι χτυπημένα από διάφορα αντικείμενα, όπως με ξύλα ή ό,τι άλλο έβρισκε. Με κλείδωνε μέσα στο σπίτι κι εμένα και τα παιδιά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

Ερωτηθείσα η μητέρα ειδικά για τα χθεσινά γεγονότα περιέγραψε πως «με έστειλε να πάω να πάρω τσιγάρα. Άφησα τον γιο μου πίσω που είναι 11 χρόνων μαζί με τον άλλον που είναι 10. Σήκωσε το 4χρονο πολύ ψηλά με τα χέρια του και το έσκασε κάτω στο πλακάκι με όλη του τη δύναμη και του έδινε κλοτσιές στο κεφάλι. Όταν έφθασα εγώ στο σπίτι το μόνο που άκουσα ήταν ένα “ααα” από το παιδί».

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε η μητέρα, οι ξυλοδαρμοί μέσα στο σπίτι ήταν καθημερινοί. Σύμφωνα με το Mega, όταν η μητέρα ρώτησε τον σύντροφό της για το εάν χτύπησε πάλι το παιδί, εκείνος της απάντησε ότι ζαλίστηκε το παιδί και λιποθύμησε.

«Τα μάτια του παιδιού ήταν γυρισμένα κι έβγαζε αφρούς. Αυτός δεν ήθελε να φωνάξουμε τις πρώτες βοήθειες και μετά σηκώθηκε κι έφυγε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Πριν από έναν μήνα έβαλε το παιδί μέσα σε λεκάνη με καυτό νερό”

Σχετικά με τα εγκαύματα που φέρει ο 4χρονος η μητέρα του δήλωσε πως «πριν από έναν μήνα είχε βάλει καυτό νερό και μου λέει “φέρε μου τις κάλτσες απέξω”. Πέταξε το παιδί μέσα στη λεκάνη με το καυτό νερό. Έχει καεί ολόκληρο, όταν το είδα το παιδί μου είπε ότι το έβαλαν τα άλλα παιδιά». «Δεν με άφηνε να κάνω βήμα», είπε καταλήγοντας η μητέρα του 4χρονου παιδιού απαντώντας την ερώτηση γιατί δεν έφευγε από το σπίτι.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News