Δολοφονία Ζαμπούνη: Χειροπέδες σε δύο αστυνομικούς για διαρροή βίντεο λίγο μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση

Σύλληψη αστυνομικών για διαρροή βίντεο σε ΜΜΕ της μαφιόζικης εκτέλεσης στο Νέο Κόσμο

Συνελήφθησαν, στα πλαίσια του Αυτοφώρου, δύο αστυνομικοί για την καταγραφή και διαρροή βίντεο στα ΜΜΕ, στο οποίο απεικονίζεται η σωρός του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη, που εκτέλεστηκε μέσα στο αυτοκίνητο του, έξω από βενζινάδικο στο Νέο Κόσμο τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι δύο αστυνομικοί παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο και κατά πληροφορίες, ομολόγησαν ότι αυτοί έκαναν την καταγραφή και τη διαρροή.

Παράλληλα, εξήχθη αντίγραφο της δικογραφίας και στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που ήδη άρχισε, θα  διερευνηθεί και το πώς διέρρευσαν βίντεο από κάμερα ασφαλείας από τη στιγμή της δολοφονίας του 44χρονου στα ΜΜΕ.

Τι δείχνει το βίντεο ντοκουμέντο του εγκλήματος

Το θύμα ο Βαγγέλης Ζαμπούνης όπως φαίνεται  στο βίντεο βρίσκεται έξω  από το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια αφού μπαίνει μέσα σ’ αυτό εμφανίζεται το αυτοκίνητο των δραστών. Από το αυτοκίνητο κατεβαίνουν δύο άτομα, ο ένας με ένα καλάσνικοφ. Πηγαίνει αμέσως στη θέση του οδηγού και  αδειάζει το όπλο.  Στην προσπάθειά του να ξαναγεμίσει ο γεμιστήρας του πέφτει από τα χέρια ωστόσο συνεχίζει αδειάζοντας τις σφαίρες στη θέση του οδηγού.

Ο εκτελεστής αποτελειώνει το θύμα του βγάζοντας ένα πιστόλι από την ζώνη του, ενώ το δεύτερο άτομο από την πλευρά του συνοδηγού αδειάζει τις σφαίρες από καλάσνικοφ.

Επαγγελματίες οι εκτελεστές του Βαγγέλη Ζαμπούνη

Φαίνεται πως οι εκτελεστές είχαν εμπειρία σε τέτοιου είδους χτυπήματα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τα όπλα που χρησιμοποίησαν ήταν «καθαρά» δηλαδή δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες.

Αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα από τα «ακριβότερα» συμβόλαια θανάτου το οποίο δεν αποκλείεται να φέρει «ανακατατάξεις» στον κόσμο της νύχτας.

Το θύμα θεωρούνταν «βαρύ όνομα» ενώ και το 2018 στον Πειραιά είχε γίνει απόπειρα σε βάρος του. Το όνομά του στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε διάφορα αδικήματα.

Οι άγνωστοι «γάζωσαν» με καλάσνικοφ τον 44χρονο την ώρα που είχε βγει από το βενζινάδικο, το οποίο όπως λέγεται ήταν ιδιοκτησίας του και άνοιξε την πόρτα για να μπει στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του.

Οι δράστες, επέβαιναν σε ΙΧ ενώ δεν αποκλείεται να υπήρχε και ομάδα υποστήριξης, καθώς γίνεται λόγος μετά την δολοφονία για μία μοτοσικλέτα που απομακρύνθηκε με ταχύτητα από το σημείο.

Λίγο αργότερα ένα ΙΧ βρέθηκε καμένο, στην Λεωφόρο Αθηνών στο Δαφνί και εικάζεται πως είναι εκείνο που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Το όχημα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας που εκτιμάται ότι εμπλέκεται στη δολοφονία. Παράλληλα αστυνομικοί συλλέγουν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Την ίδια ώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο, το κλεμμένο αυτοκίνητο που είχε βρεθεί τον περασμένο Ιούνιο στην ίδια περιοχή κοντά στο βενζινάδικο -το οποίο ήταν γεμάτο όπλα- να αποτελούσε προπαρασκευαστική ενέργεια για χτύπημα με αποδέκτη τον 44χρονο.

 Μαφιόζικη εκτέλεση στον Νέο Κόσμο: Το χρονικό

Τα ξημερώματα της Κυριακής, η μοίρα του ήταν προδιαγεγραμμένη. Οι εκτελεστές – 3 ή 4 σύμφωνα με μαρτυρίες – του είχαν στήσει καρτέρι θανάτου. Σε ένα πολυτελές κλεμένο τζιπ, περίμεναν να φύγει από το βενζιναδικο, ιδιοκτησία του, στη συμβολή των οδών Ηλία Ηλιού και Φραντζή.

Στη 01:55 ο 44χρονος Β. Ζαμπούνης που είχε το παρατσούκλι «Ζαμπόν» στο χώρο της νύχτας, ξεκίνησε να φύγει, μπαίνοντας στη θωρακισμένη BMW του.

Οι εκτελεστές βγήκαν από το SUV Ι.Χ. αυτ/το, μάρκας Lexus, που είχαν κλέψει, προσέγγισαν το θύμα και τον γάζωσαν κυριολεκτικά, αδειάζοντας επάνω του τουλάχιστον 97 σφαίρες. Μάλιστα οι δράστες – επαγγελματίες εκτελεστές – φαίνονται από τις κάμερες ασφαλείας που εξετάζει η ΕΛΑΣ να αλλάζουν τουλάχιστον μία γεμιστήρα ο καθένας.

Οι δράστες, οι οποίοι είχαν στήσει καρτέρι στον 44χρονο, σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν τρεις ή τέσσερις και επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ πιθανολογείται ότι υπήρχε και δεύτερη ομάδα υποστήριξης, καθώς μετά την δολοφονία εθεάθη και μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από το σημείο.

Ο 44χρονος, προσπάθησε να καλυφθεί μέσα στο θωρακισμένο όχημα, αλλά δεν τα κατάφερε και τραυματίστηκε θανάσιμα. Οι δράστες γνώριζαν ότι ο στόχος τους έχει θωρακισμένο αυτοκίνητο και έκαναν το χτύπημα από πολύ κοντινή απόσταση. Τα αλεξίσφαιρα τζάμια της BMW δεν άντεξαν τα πολλαπλά χτυπήματα.

Δείτε το  από την δολοφονία του  Βαγγέλη Ζαμπούνη (Προσοχή, σκληρές εικόνες)

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News