ΕΟΔΥ: Αύξηση των θανάτων από κορωνοϊό – Κυριαρχεί η υποπαραλλαγή JN.1

Αυξημένο αριθμό θανάτων από κορωνοϊό κατέγραψε ο ΕΟΔΥ την εβδομάδα 8 – 14 Ιανουαρίου – Τι συμβαίνει με ιό της γρίπης και RSV.

Αύξηση καταγράφουν οι θάνατοι από κορωνοϊό, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 8-14 Ιανουαρίου, ενώ όλοι οι υπόλοιποι δείκτες εμφανίζουν μείωση. Η συχνότερη υπο-παραλλαγή είναι η JN.1 (44%).

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, σε υψηλά επίπεδα παραμένει η θετικότητα της γρίπης, καθώς έχουν καταγραφεί 8 νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ και τέσσερις νέοι θάνατοι.

Ιός SARS-CoV2

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε σημαντική μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των εισαγωγών (n=1.162) παρουσίασε μείωση 27% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (n=1.592) και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 (n=1.748).

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων (n=28) παρουσίασε μείωση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (n=30) και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 (n=69). Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 68.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News