Εκκλησία: Για παιδιά ομόφυλων - «Εάν θέλουν όταν μεγαλώσουν να βαπτιστούν,θα βαπτιστούν»

«Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος σχετικά με τη βάφτιση των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών

Αντιδράσεις στον χώρο της Ιεραρχίας προκάλεσε η άποψη που εξέφρασε δημόσια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχετικά με τη βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών.

«Πρέπει να επιστρέψουμε ξανά στην παράδοση. Αν η βάπτιση γίνεται στη μικρή ηλικία των παιδιών, είναι διότι μέσα στην Εκκλησία είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών. Επομένως δεν χρειαζόταν κατήχηση, γιατί γινόταν εντός του περιβάλλοντος. Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα, δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος σχετικά με τη βάπτιση των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο.

Έντονες αντιδράσεις

«Εκφράζει μια άποψη, δεν έχουμε σε καμία περίπτωση την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας», ανέφερε, μιλώντας στο MEGA, ο εκπρόσωπος Τύπου του ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, Γεώργιος Κωνσταντίνου.

«Πόσοι άνθρωποι σε σώματα που είναι συνοδικά εκφράζουν διάφορες απόψεις. Ό,τι αποφασίζει η Εκκλησία και βγάζει προς τα έξω, αυτή είναι η θέση της. Εγώ δεν μπορώ να κρίνω την γνώμη κάποιου άλλου και ιδίως του Αρχιεπισκόπου, είναι η δική του θέση. Είναι μια δήλωση ενός από τους μητροπολίτες της Εκκλησίας, του πρώτου, του προέδρου της Ιεράς Συνόδου. Υπήρξαν και άλλοι μητροπολίτες που είπαν ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι τιμωρητική απέναντι στα παιδιά».

«Η δική μας γνώμη, αν ζητηθεί από την ιεραρχία, θα κατατεθεί εκεί, όχι δημόσια γιατί δημιουργεί σύγχυση στον κόσμο και η σύγχυση είναι το χειρότερο πράγμα της εποχής μας. (…) Δεν μπορεί να ζητάει ο κόσμος να αποδεχτεί την άποψη μιας μερίδας και εδώ τη θέση της Εκκλησίας να την αρνηθεί η Εκκλησία που την έχει 2.000 χρόνια. Η Εκκλησία δεν έχει άποψη, έχει διδασκαλία», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι απαντώντας στην αποστροφή του Αρχιεπισκόπου, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος έκανε λόγο για προσωπική του άποψη.

«Πρόκειται για προσωπική άποψη του Αρχιεπισκόπου που δεν εκφράζει την ιεραρχία», τόνισε.

Πηγή:Parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News