Κακοκαιρία Avgi: Αγωνία για τους τρεις εγκλωβισμένους στην Πάρνηθα λόγω χιονιά

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι δυσμενείς

Η κακοκαιρία Avgi πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας προκαλώντας προβλήματα. Μάλιστα, στην Πάρνηθα παραμένει εγκλωβισμένο στα χιόνια από το βράδυ της Τρίτης, λόγω της κακοκαιρίας Agvi ένα αυτοκίνητο 4Χ4 με τρεις άνδρες επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση των αρχών για την διάνοιξη του οδικού δικτύου στη Φυλή προκειμένου τα εκχιονιστικά μηχανήματα να φτάσουν μέχρι το σημείο όπου βρίσκονται εγκλωβισμένα τρία άτομα μέσα στο όχημα τους.

Ο χιονιάς, μπλόκαρε την βόλτα των τριών ανδρών οι οποίοι λόγω εμφανών θεμάτων υγείας, δεν μπορούν να περπατήσουν στο χιόνι και να απομακρυνθούν. Για αυτό και εξάλλου αιτήθηκαν την απομάκρυνση τους με εναέριο μέσο, ελικόπτερο της πυροσβεστικής. Ωστόσο, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, κυρίως οι ισχυροί άνεμοι, δεν επιτρέπουν την ασφαλή προσέγγιση του ορεινού σημείου από το ελικόπτερο, όπου οι τρεις άνδρες έχουν εγκλωβιστεί.

Στο πλευρό τους, βρίσκονται στελέχη της ΕΜΑΚ, οι οποίοι περπάτησαν για ώρες και έφτασαν στο όχημα των τριών ανδρών. Τους έχουν δώσει τα απαραίτητα ώστε να μην κρυώνουν και σύμφωνα με την ενημέρωση τους προς το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, είναι καλά στην υγεία τους. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δεν είναι τέτοιες που να επιτρέπουν την παραμονή τους για αρκετές ακόμη ώρες.

Ήδη εκχιονιστικά μηχανήματα και ειδικά μηχάνημα του στρατού προσπαθεί να καθαρίσει το οδικό δίκτυο μέχρι το όχημα των εγκλωβισμένων, πλην όμως είναι μια δύσκολη διαδικασία εξαιτίας της ποσότητας του χιονιού που έχει πέσει στην περιοχή.

Εκτίμηση των υπευθύνων της επιχείρησης, είναι πως ο απεγκλωβισμός θα επιτευχθεί προτού πέσει το φως της ημέρας.

Διαβάστε ακόμα: Καιρός: Μικρή παρένθεση κρύου το Σαββατοκύριακο – Έρχεται άνοιξη από Δευτέρα

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε ετοιμότητα βρίσκεται ένα ελικόπτερο Βell για να πετάξει αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Σε εξέλιξη επιχείρηση #απεγκλωβισμού τριών ανδρών στην περιοχή Κορυφή Κυράς και δύο αντρών στην περιοχή Ρετσινάδες στη Φυλή Αττικής. Επιχειρούν 16 #πυροσβέστες με 5 οχήματα και την Ο.Ο.Ε.Δ. της 1ης Ε.Μ.Α.Κ.

Αξίζει να επισημανθεί ότι οι τρεις άνδρες δεν δέχθηκαν να φύγουν πεζή λόγω τραυματισμού. Νωρίτερα, απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία δύο άτομα που είχαν παγιδευτεί από τα χιόνια σε δρόμο στη Φυλή.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News