Καρλ Γουέδερς: Πέθανε ο θρυλικός Απόλλο Κριντ, των ταινιών «Ρόκι»

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε ο Καρλ Γουέδερς γνωστός ως Apollo Creed στην ταινία «Rocky».

Σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του ανέφερε: «Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Καρλ Γουέδερς. Πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024. Ο Καρλ ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που έζησε μια εκπληκτική ζωή.

Μέσα από τη συνεισφορά του στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τις τέχνες και τον αθλητισμό, άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του και αναγνωρίζεται παγκοσμίως από γενιά σε γενιά. Ήταν ένας αγαπημένος αδελφός, πατέρας, παππούς, σύντροφος και φίλος».

Ποιος ήταν ο Carl Weathers

Γεννημένος το 1948 στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα από μικρός ήθελε να γίνει αθλητής. Ασχολήθηκε με πολλά αθλήματα όπως η πυγμαχία, το ποδόσφαιρο, η γυμναστική, το τζούντο και την πάλη.

Η ενασχόλησή του με τις ταινίες άρχισε αρχικά σε ρόλο κομπάρσου. Τους πρώτους σημαντικούς ρόλους του τους πήρε 1975 όταν πρωταγωνίστησε στις ταινίες Bucktown (1975) και Friday Foster (1975) που σκηνοθέτησε ο φίλος τους Άρθουρ Μαρκς:

Στη συνέχεια είχε συμμετοχές σε διάφορες σειρές ενώ έγινε γνωστός μέσα από τη σειρά ταινιών «Rocky». Συγκεκριμένα εμφανίστηκε σε τέσσερις ταινίες της σειράς (1976, 1979, 1982, 1985) και έμεινε στην ιστορία ως ο απόλυτος Apollo Creed.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News